Home Actualitate Cazanciuc: Activitatea și prestigiul DIICOT nu sunt afectate

Cazanciuc: Activitatea și prestigiul DIICOT nu sunt afectate

DISTRIBUIŢI

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că nu crede că activitatea și prestigiul DIICOT au fost afectate după arestarea fostului procuror-șef Alina Bica, subliniind că este vorba de răspunderi individuale.

„Sunt răspunderi individuale. Cine a încălcat legea cu siguranță va trebui să răspundă pentru acest lucru. Nu este o situație confortabilă pentru instituție, evident, dar cu siguranță ceea ce a făcut DIICOT până acum a fost de cele mai multe ori validat de instanțele de judecată.

Au fost acțiuni de care cu siguranță era absolută nevoie. Nu cred că ce s-a întâmplat în ultima perioadă afectează DIICOT, că afectează credibilitatea DIICOT”, a afirmat ministrul la plecare de la CSM.

El a adăugat că este „regretabil” și că nimeni din DIICOT nu este „confortabil” cu această situație.

„Activitatea în sine și prestigiul instituției nu cred că, per ansamblu, sunt afectate. De altfel, sunt în continuare foarte multe acțiuni ale DIICOT. Asta dovedește foarte clar că este un sistem care funcționează, care știe foarte clar ce priorități are, indiferent de accidentele de parcurs uneori”, a mai menționat Cazanciuc.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată în stare de arest de procurorii anticorupție în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.