Home Actualitate CECCAR șterge pe jos cu incompetenții Ciolacu și Boloș și cere abrogarea...

CECCAR șterge pe jos cu incompetenții Ciolacu și Boloș și cere abrogarea ordonanțelor publicate vineri în Monitorul Oficial

DISTRIBUIŢI

Curajoasa conducere a Corpului Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România pune piciorul în prag: mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, într-o piesă intitulată „Toți sunt evazioniști”. Citește și Ciolacu și Boloș au mers mai departe deși CES a avizat negativ e-TVA

Vă prezentăm integral comunicatul CECCAR, organizație profesională care a reușit să se modernizeze după ce zeci ani a fost condusă de dinozauri comuniști:

„𝗖𝗘𝗖𝗖𝗔𝗥 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮̆ 𝗮𝗯𝗿𝗼𝗴𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ privind unele măsuri fiscale publicate vineri, 21 iunie a.c., în Monitorul Oficial, 𝘀̦𝗶 𝗶𝗻𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗱𝗶𝗮𝗹𝗼𝗴 𝗿𝗲𝗮𝗹 𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃 𝗰𝘂 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗮̆𝗿𝘁̦𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗮𝘁𝗲 pentru identificarea de soluții fiscale sustenabile care CONTează
Marele circ fiscal românesc, unde funcționarii de stat se joacă de-a v-ați ascunselea cu responsabilitățile lor (transferându-le tocmai contribuabililor, adică celor cale le finanțează și salariile), în timp ce mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, într-o piesă intitulată „Toți sunt evazioniști”.
Nu putem identifica adevărații evazioniști? Nicio problemă: mai bine presupunem că sunt toți! Facem reguli mai aspre pentru toți, ca să nu mai scape nimeni.
Nici nu mai contează că sistemul informatic abia funcționează, important este că regulile sunt acolo, „sculptate” în „piatra digitală” a ministerului.
Acest circ birocratic se vrea a fi soluția pentru a umple vistieria statului, dar asfixiază antreprenorii, profesioniștii contabili și inovația.
România nu are nevoie doar de instrumente digitale, ci de o mentalitate digitală la conducerea executivă a autorității care elaborează legislația fiscală.”, conchide CECCAR

UPDATE: Boloș amână e-TVA! Contabilii și antreprenorii îi cer să renunțe la această imbecilitate

62 ARII

 1. Felicitări CECAR pentru implicarea în rezolvarea problemelor economice ale țării,conduse de analfabeti cu adevărat,precum acest Ciolacu.!!
  Bravo vouă,oameni buni și curați,demni si citiți cu adevărat și nu.ca acesti hoți,cumpărători de diplome.!!!

 2. Nu,nu sunt un anonim și mă numesc Balaban Gheorghe. EDITAT,căci vreau adevărul și de la acești guvernanți hoți.si incompetenți,felicitând încă odată pe cei de la CECCAR pentru implicarea lor în rezolvarea problemelor economice ale acestei țărișoare și ale acestui minunat popor,dar pe care,actualii.conducatori,hoți și incompetenți,deci analfabeți,neinvatand la timp,ignora poporul cu o aroganta afișată chiar de neînțeles.Ciolacu a jignit moldovenii și însăși Moldova,că ținut istoric ,demonstrând că e un analfabet pe cinste.!!
  Pai.cum.,mai Ciolacule,chiar nu ai auzit de voievodul.Stefan,de un Cuza sau Iorga,de un /Eminescu,Enescu,de un Vieru sau Dabija,de un Dănăilă sau Giugaru,Tănase,Ciubotarasu sau Tonitza.!!?
  Chiar nu ai auzit de acești mari romani,patrioți și ..autentici moldoveni??
  Rușine să-ți fie,.

  • Trebuie o nouă revoluție și executați cum au făcut cu Ceaușescu chiar am ajuns să ne conducă toți proștii puși doar politic noi nu mai contăm deloc?

  • C am târziu s au trezit , dacă nu acceptau de la început toate prostiile și ineptiile , taxe peste taxe și impozite , nu se ajungea la dezastru de acum . O mare parte din dezastru economic in care ne aflăm se datorează contabililor și mediului de afaceri care s a conformat la orice aberatie emisă de acesti incompetenti , neprotestând în nici un fel .

 3. Dorim să tragă ei , e-urile din ce or vrea ei ! Nu mai avem program de 8 ore , cu mult înaintea e-urilor ! Muncim și sâmbătă , câteodată și duminica . Nu putem pleca intr-un concediu. De medical … nici atât! Pe toată „pandemia ” ne-ați batjocorit! Termenele au fost termene ! A-ți modificat programele în așa hal , încât s-au dat programele și programatorii , peste cap ! Le-am făcut varză pe toate ! Nici măcar nu au treaba cu realitatea . Vă mândriți cu legii , dar sunt legi care nu se leagă cu nimic real ! Doar de dragul de a zice ca a-ți modificat ! Reducerea și simplificarea contabilității , asta va ușura și din partea antreprenorilor și din partea controalelor . Dar nu ! Voi a-ți dat modificare la modificare … pana când cel puțin 40 % din contabili s-au retras ! Nu mai facem față ! Poate veți tine tot voi , că noi … ne-ați făcut să ne simțim cei mai incompetenți ! Ne uitam unii la alții și ne vaitam , încât…. ” nu mai pot ” , a devenit ceva banal ! Felicitări!

 4. CLASA POLITICA E DOMINATA DE NULITATI UMANE. ……C.E.C.A.R. , ACADEMIA ROMANA, CORPUL EXPERTILOR, B.O.R etc trebuia sa se implice la maxim in viata publica si social-politica a Romaniei dupa 1989.

 5. “PREVENIREA DISOLUTIEI STATULUI”, reducerea saraciei, combaterea anarhiei si oligarhiei, normalizarea ierarhiei valorilor umane in societatea romaneasca precum si in vederea responsabilizarii formatiunilor politice si redarii demnitatii si increderii romanilor intr-un viitor optimist, este necesar ca:
  – In plan institutional sa se infiinteze: „COMITETUL (INTELEPTILOR) PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI GLOBALE ANTICRIZA SI CONSOLIDAREA DEMOCRATIEI IN ROMANIA”, organism national care sa indeplineasca functiile “TROLIULUI” SALVARII si RIDICARII Romaniei DECAZUTE sau al GRUPULUI ELITELOR PENTRU ROMANIA (Daca situatia o va impune validitatea acestui organism national poate fi ceruta si de la Bruxelles).
  Acest FOR NATIONAL trebuie sa constituie O INSTANTA care sa legitimeze viitorul neamului romanesc si sa detina atributii de reflectie, studiu, analiza, sinteza si conceptie referitoare la configurarea traiectoriilor necesare evolutiei strategiilor pe termen scurt, mediu si lung, precum si la implementarea lor in vederea asigurarii unei dezvoltari economico-sociale certe si consolidarii democratiei in Romania. In acelasi timp poate proteja evolutia Romaniei de diferiti factori perturbatori, de natura subiectiva, externi sau interni generati inclusiv din cauza unor dereglari comise de catre aventurierii sau exacerbatii din politica romaneasca. Poate consilia si acorda avize privind propunerile legislative (reglementari) atat de nivel inferior cat si superior din punct de vedere al ierarhiei juridice, emise de institutiile abilitate ale statului pentru, imbunatatiri organizatorice, prioritizarea alocari de resurse, simplificarea si eficientizarea unor proceduri ori metotologii, etc. Poate elabora proiecte de reglementari din proprie iniţiativă privind diferite domenii care trebuie supuse adoptarii Parlamentului pentru asigurarea progresului national sigur, in ritmul cel mai intens posibil.
  Rolul principal al “TROLIULUI” sau al GRUPULUI ELITELOR PENTRU ROMANAIA este acela de a asigura „o punte” de legatura între instituţiile statului ce trebuie continuu modernizat, in conformitate cu dezvoltarea “societatii cunoaşterii” pe plan mondial şi ceea ce se numeste “societatea civilă organizată” care prin mijloace si proceduri moderne europene trebuie activata la maximum posibil pentru eficientizarea managementului public.
  In vederea maximizarii interesului general acest organism (cuagulant, al inteligentei din toate domeniile stiintei, al energiilor pozitive curajoase, bunei credinte si moralitatii), va promova rolul suprem al organizaţiilor societăţii civile prin instituirea unui dialog stiintific, rational si permanent cu structurile statului care au atributii sau competente in domeniile reglementarii si cel executiv. Membrii acestui FOR (mai ales fondatorii) trebuie sa provina din randul cetatenilor romani care pot dovedi sau certifica concret performanta in pregatirea stiintifica (teoretica), experienta profesionala si de viata precum si o inalta probitate morala. Acestia trebuie sa reprezinte si sa sustina, pentru perezent si viitor, pe baza unor Strategii Sectoriale fundamentate stiintific, realizarea unei largi varietati de interes general in domenii precum, invatamant, sanatate, economie, social, cultural, administratie, ordine publica, aparare, justitie, etc. specifice ţării noastre, concretizate in proiecte performante aplicabile, viabile si nu de natura utopica ori fantasmagonica asa cum au fost prezentate, dupa 1989, pe baza fanteziilor emanate de politica romaneasca infantila pentru a masca incompetenta si furtul national (a se vedea cazul (ne)construirii autostrazilor).

 6. Comentariile sunt de prisos. Taxați asta la alegeri, pentru că dacă ies tot ei degeaba ne plângem. Avem posibilitatea să schimbăm ceva dar din păcate românul este ușor de păcălit.

  • Vă iubesc pe toți care ați făcut comment-uri! Așa este. Dar ce sa facem daca „așa votează” poporul?? Daca atât se poate, atât meritam! Fără școală, s-a dus ” totu’ Dracu’ „. Eu mi-am ascuțit coasa, aștept doar un semn. Altfel nu vad cum scapă de „ei”. Vă tuc cu respect.

  • Subscriu , cred ca toti simtim la fel ! Si-au batut joc de noi , le dam lor sa faca munca noastra si-atunci mai vorbim !

   Ne-o meritam pe dracu , Romania rosie a furat intotdeauna , cum au furat si anul acesta . Da , este o problema ca nu iesim masiv la vot , asta i-ar mai potoli din furat .Eu nu cred ca aproape toti au votat Psd sau Pnl , au votat ei cum au vrut, pentru binele lor 💩

 7. Ciolacu nu stie unde si cum se fac banii tarii…si mai ales de catre cine.El loveste in mediul privat cu barda apoi loveste bugetarii cu salarii enorme ,sporuri,cadouri ,libere si n vacante.Normal,clica lui cuibărita peste tot unde nu se munceste.

  • La ce-ti folosește votul? Chiar nu ai priceput cum se fac listele? Singura soluție este doar votul uninominal. Ați dorit să iasă rares bogdan ? Probabil că nu dar lista l-a scos pt.incă 5 ani de huzur. L-ati dorit pe Noca de la psd( cel cu prăduieli dovedite)? Lista l-a făcut și pe ăsta parlamentar . A vrut-o cineva pe Grapini,”Eba”,Petrov” ,tomac-tolomac,văleanu-nevaata lui căcălău?
   Pentru asta nu ies oamenii adevarati la vot.

 8. Doctor docent BODE BMW
  CĂND A AVUT ROMANIA UN GUVERN MAI HABARNISTO ANALFA ??? Ciolacu un covrigar răspopit BĂLOS, superșcolit american Burduj( mai bine importam gaz // fac tunel subteran din Băneasa până n Tineretului // mai mari inepții….)
  că CACIU( avem gaură mare în buget // nu avem gaură !??
  Budăi ,de trei ani ,( recalculat pensiile părinților și bunicilor noștri) , ȘI TOT AȘA LA FEI DE ,,PROCEPUTI ” DEAIA SI AU SCHIMBAT MINISTERELE INTRE EI !?!?!? CĂND AU FOST MAI
  ANALFABETI IN ULTIMI 33 DE ANI ????? VOTATI ! VOTATI !

 9. Bravo,BALABANE !!! Ai vana,cu adevar original ! Lipsa scoala,este egal analfabet (prost) Daca ne intoarcem la voievozi, erau scurtati de cap,trasi in teapa,sau legati cu membrele de 4 cai !!! DOAMNE TE RUGAM AI GRIJA DE NOI !

 10. Au băgat bugetul statului în faliment și în loc sa reducă cheltuielile bugetare,transfera deficitul bugetar pe spinarea romanilor prin dublarea sau chiar triplarea taxelor și amenzilor.Tva,imp.micro,impozit minim,jmpozit suplimentar,etc.

 11. Oameni buni, văd aici mesaje de tot felul! Da ! Am ajuns la capătul puterilor și bătaia de joc continuă. Credeți că ei nu știu unde este marea evaziune? Ba da! Dar vor să ne stoarcă pe toți cât mai mult . Să ne ia cum vor, cât vor și sa cheltuie după bunul lor plac în mod sfidător.

 12. Oameni buni, văd aici mesaje de tot felul! Da ! Am ajuns la capătul puterilor și bătaia de joc continuă. Credeți că ei nu știu unde este marea evaziune? Ba da! Dar vor să ne stoarcă pe toți cât mai mult . Să ne ia cum vor, cât vor și sa cheltuie după bunul lor plac în mod sfidător.

 13. Fără greva fiscala nu se rezolva nimic!!!!
  Dacă toți privații intra in greva fiscala Guvernul și Țara se oprește!!!Probabil doar așa văd că nu se poate asemenea bătaie de joc la adresa principalilor contribuabili!!!!

 14. In loc sa incerce sa implementeze niste ineptii, mai bine ar eficientiza Trezoreria statului, care functioneaza dupa principii bancare de secol 19. In 2024 dureaza 2 zile ca sa primesti bani de la institutiile bugetare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.