Acasă Actualitate CFR anunță că se circulă optim, adaptat la condiții de iarnă

CFR anunță că se circulă optim, adaptat la condiții de iarnă

DISTRIBUIȚI

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că pe rețeaua feroviară se asigură și la această oră condiții optime de trafic, nu există trenuri blocate, iar circulația este adaptată la condițiile meteo nefavorabile.
La această oră, se acționează cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe firul de contact și remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între stațiile Nădejde – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov), Topolovăț – Recaș (Regionala Cf Timișoara) și Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud (Regionala CF Iași). Pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operațiunilor de intervenție în curs de desfășurare în acest moment, cu tracțiune Diesel pe intervalul Nădejde – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov), Topolovăț – Recaș (Regionala CF Timișoara), iar între stațiile Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud (Regionala CF Iași) se asigură transbordare cu mijloace auto.

De asemenea, menționăm faptul că pe relația București Nord – Constanța – Mangalia și Medgidia – Tulcea trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt, iar pe distanțele Galați – Făurei și Făurei – Buzău circulația se defășoară pe un singur fir, deoarece pe al doilea fir personalul feroviar intervine pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact. Pentru asigurarea condițiilor optime de trafic se patrulează cu pluguri de zăpadă pe distanțele Ciulnița – Slobozia – Urziceni și Tulcea – Medgidia.

La această oră nu sunt trenuri cu călători blocate, călătorii din trenurile R 8204 și R7360, care au avut probleme tehnice în cursul nopții, au fost preluați de celelalte garnituri aflate în circulație.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă.

Personalul de specialitate al CFR SA va menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și va transmite informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.