Home Actualitate Cinci hoți care au furat 910.000 lei au fost prinși

Cinci hoți care au furat 910.000 lei au fost prinși

DISTRIBUIŢI

Cinci bărbați bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt, prinși de polițiști – prejudiciu de peste 910.000 lei

În cursul zilei de joi, 27 august a.c., polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, beneficiind de sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția Operațiuni Speciale, au identificat și prins cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt, cu prejudiciu de peste 910.000 de lei.

În perioda iunie — august a.c., judiciariștii Secției 9 Poliție, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliție Române, au documentat activitatea unui grup compus din mai multe persoane specializate în comiterea de furturi din societăți comerciale pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

În seara de joi, 27 august a.c., în jurul orei 21,00, polițiștii au procedat la supravegherea unuia dintre bănuiți, acesta fiind observat cum, după aproximativ două ore s-a întâlnit cu alți trei bărbați, împreună cu care s-a deplasat cu un autoturism pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

După ce au ajuns în apropierea intersecției cu Aleea Onichifor Ghibu, doi dintre bărbați au coborât din autoturism și au fost observați cum, folosindu-se de un levier, au început să forțeze ușa de acces a unei societăți comerciale cu intenția de a pătrunde în interior, intenție nematerializată datorită circulației pietonale din zonă.

În continuare, bănuiții s-au deplasat pe autostrada A2, fapt pentru care, la intrarea în sat Tânganu, polițiștii au procedat la blocarea autoturismului, imobilizarea ocupanților și conducerea acestora la sediul Poliției, pentru cercetări.

Totodată, beneficiind de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Sectorului 2, în municipiul București și județul Ilfov, în urma cărora au fost identificate și prinse alte două persoane bănuite că au participat la comiterea infracțiunilor de furt.

De asemenea, la una dintre locațiile percheziționate, a fost găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, autoturismul utilizat de către bănuiți la comiterea faptelor de natură penală.

În urma documentării activității infracționale a bărbaților, s-a constatat faptul că, în perioada 29 iunie — 17 august a.c., aceștia ar fi reușit să sustragă bunuri din patru societăți comerciale, prejudiciul produs prin comiterea faptelor ridicându-se la suma de peste 910.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cu cinci bănuiți în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.