Acasă Actualitate Circotecă și balamuc în jurul ruinei partidului lui Vadim Tudor

Circotecă și balamuc în jurul ruinei partidului lui Vadim Tudor

DISTRIBUIȚI

Circoteca pare să fie fără sfârșit în jurul ruinelor PRM, după revocarea lui Corneliu Vadim Tudor din funcția de președinte, anul trecut, în iunie 2013 și mai apoi excluderea sa din partidul fondat de el.
Vadim i-a spurcat la grămadă în stilul său inconfundabil pe toți foștii parteneri și colegi, care au votat în număr mare, eliminarea sa din partid, după nesfârșitele și jenantele show-uri cu maneliste și pitici porno la care se pretează Tribunul  pe la televiziunea lui Voiculescu, de o bună bucată de vreme. Un partid ce cândva reprezenta o forță semnificativă politică, a ajuns acum o șleahtă de parastas.
Gheorghe Funar este acum președinte al formațiunii create de Vadim, însă acesta din urmă se consideră în continuare președinte și se comportă ca atare.
Pe 20 februarie de exemplu, a participat la o recepție la Ambasada Kuweitului iar o adresă a Tribunalului București publicată de Vadim Tudor pe data de 23 februarie, arată ca se confirmă poziția sa de președinte al PRM. Conform legii partidelor singura instituție din România ce validează statutele și membrii conducerii partidelor politice este Tribunalul București.
Un comunicat al aripii Funar remis redacției îl acuză însă pe Vadim că încearcă în mod fraudulos să păcălească Biroul Electoral Central plasând o reprezentantă a sa în cadrul BEC. În comunicat se afirmă: “Conform Legii nr.33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare, Partidul România Mare a înregistrat la Biroul Electoral Central (B.E.C.), adresa nr.8/R din 1 martie 2014 prin care a nominalizat reprezentantul P.R.M. în B.E.C. pentru alegerile europarlamentare din 25 mai a.c. La Biroul Electoral Central, domnul ing.Ioan Bâldea, prim-vicepreședinte al P.R.M. a aflat că în ziua de 28 februarie a.c. a fost depusă adresa înregistrată cu nr.7/R/2014 prin care eurodeputatul Vadim Corneliu Tudor a nominalizat-o pe doamna Adelaida Vichi Banu-Untaru ca reprezentantă a sa în Biroul Electoral Central.
Adresa înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr.7/R din 28 februarie 2014 este un act fals. Partidul România Mare nu are înregistrat la Tribunalul București sediul central pe strada Vasile Lascăr nr.16, ci pe strada Emil Zola nr.2, iar adresa respectivă este semnată de Vadim Corneliu Tudor ca președinte al Pardiului România Mare. La Tribunalul București nu este înregistrat Pardiul ci Partidul România Mare.

Vadim Tudor este penal, susține Funar

Fapta săvârșită de Vadim Corneliu Tudor și avocata sa este penală. Amândoi știu că, prin Încheierea civilă din 26 februarie a.c., Curtea de Apel București a anulat apelul lui Vadim Corneliu Tudor declarat împotriva Sentinței civile nr.40 P din 18 noiembrie 2013 pronunțată de către Tribunalul București, ca netimbrat. Hotărârea Curții de Apel București, dată în Cameră de Consiliu, este definitivă și executorie. Nerespectând hotărârea instanței de judecată, Vadim Corneliu Tudor a recurs la fals și uz de fals pentru  a face complice Biroul Electoral Central la faptele sale penale.
Este de notorietate faptul că din 20 iulie 2013 Vadim Corneliu Tudor nu mai este președinte al Partidului România Mare și din 27 iulie 2013 a fost exclus de partid de Congresul Extraordinar al Partidului România Mare desfășurat la Alba Iulia.
În încercarea de a păcăli pe apreciații judecători din B.E.C., Vadim Corneliu Tudor nu a înștiințat Biroul Electoral Central că există hotărâri judecătorești pronunțate de către Tribunalul București și Curtea de Apel București care au stabilit că adunările sale botezate Consiliul Național al P.R.M. și Congresul Extraordinar al P.R.M. din 20 iulie 2013 încalcă Legea partidelor politice și Statutul P.R.M., iar el nu mai este membru al Partidului România Mare.
Sfidându-i pe membrii Biroului Electoral Central, Vadim Corneliu Tudor a anexat la adresa sa din 28 februarie a.c. un document de la Tribunalul București care confirmă că Partidul România Mare a depus, sub semnătura președintelui Dr.Gheorghe Funar și prim-vicepreședintelui ing.Ioan Bâldea, listele de semnături pentru a participa la alegerile din anul 2014.
Conducerea Partidului România Mare a înregistrat o contestație la Biroul Electoral Central în ziua de 1 martie a.c. împotriva numirii ilegale de către Vadim Corneliu Tudor a avocatei sale în Biroul Electoral Central.

Steagul lui Avram Iancu băgat ilegal la licitație de Tribunul șmenar

În fond, după ce a reușit să păcălească și să dezamăgească Poporul Român și după încercarea nereușită de a vinde la licitație steagul de luptă al Eroului Național Avram Iancu, care a fost dăruit Partidului România Mare (faptă pentru care Vadim Corneliu Tudor are deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat), acum Vadim Corneliu Tudor a încercat să compromită Biroul Electoral Central și să-l facă complice la infracțiunile sale, sperând că după acceptarea ilegală a avocatei sale în B.E.C. să urmeze încercarea de a depune ilegal lista sa de candidați pentru Parlamentul European.
Având în vedere sfidarea de către Vadim Corneliu Tudor a Biroului Electoral Central, unde au fost aleși judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în mod normal și legal aceste fapte penale, fără precedent, trebuie aduse la cunoștința opiniei publice și Biroul Electoral Central are obligația să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În caz contrar și alți cetățeni care nu respectă legea și hotărârile judecătorești vor îndrăzni să înregistreze adrese și liste ilegale de candidați la Biroul Electoral Central.”

Vadim… neschimbat

Merită reprodus și un citat din Vadim, nu doar din Funar, pentru a avea o perspectivă echilibrată a situației de balamuc. Scrie Vadim zilele trecute: “Îmi aduc aminte că, acum 24 de ani, m-am dus, împreună cu fratele meu, la sediul PNȚCD, pentru a-l ruga pe Corneliu Coposu să renunțe la un mic imobil, de pe Strada Dr. Staicovici, fiindcă îmi fusese atribuit mie, pentru a mă muta lîngă tatăl meu, rămas văduv. Țărăniștii, lacomi și stătuți, acaparaseră tot, inclusiv acea casă modestă. Bătrânul m-a ascultat, apoi mi-a spus că îmi citea, cu nesaț, pînă și articolele de sport din „Săptămîna" și a intenționat să-mi scrie. Diferența e că el auzise de mine, dar eu nu auzisem de el. Casa a rămas la țărăniști, care au început să vîndă acolo pepsi, halva și alte chestii. Nu mi-au dat-o înapoi, spre marea durere a iubitului meu tată.
Ulterior, Coposu avea să mintă, cu nerușinare, într-o carte de interviuri pe care  i le luase o găină zăpăcită, Doina Jelea, că eu aș fi fost molestat (?!) de niște tineri țărăniști – noroc cu Pavel Suian, care era acolo, și a scris că nici vorbă de așa ceva, nu existase decît o scurtă altercație verbală cu piticul isteric Ticu Dumitrescu. Atunci, într-o primă zi, o mitocancă ce freca menta în sediul PNȚCD m-a văzut cu un fular roșu la gît și a țipat:„Aha, sînteți comunist!". A doua zi, m-am dus cu un fular verde: „Aha, sînteți legionar!". Probabil dacă aș fi avut la gît un fular galben, țoapa ar fi țipat: „Aha, sînteți chinez!". Și tot așa. Anii au trecut… Eu am continuat să-mi văd de treaba mea, inclusiv de acest hobby – cronica de sport. Cei doi bătrîni inadaptabili, care ieșiseră din pușcării cu duhul răzbunării în gură, au putrezit, de mult, în pămînt, Dumnezeu să-i ierte.”
Greu de ales între cei doi  – Funar și Vadim…

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.