Acasă Actualitate Ciucă promite stabilitate pentru mediul de afaceri dar majorează taxele pe unele...

Ciucă promite stabilitate pentru mediul de afaceri dar majorează taxele pe unele salarii începând cu 01 august

DISTRIBUIȚI

Deși Codul Fiscal nu poate fi modificat decât cu șase luni înainte, Guvernul Ciucă revine la măsura inventat de Olguța Vasilescu și PSD în urmă cu 5 ani prin care angajatorii care au angajați cu contracte part-time vor fi obligați să achite taxe aferente salariului minim pe economie dacă angajații nu cumulează din alte contracte salariul minim.

Măsura socialistă de suprataxare a muncii cu contract de timp parțial, anunțată ieri, urmează să intre în vigoare de la 1 august. Cum să se reorganizeze angajatorii când un preaviz durează 20 de zile lucrătoare?

Cu toate astea, Ciucă promite în mod fals stabilitate:

”În ultima perioadă de timp am desfăşurat o serie întreagă de întâlniri, atât cu mediul de afaceri, mediul asociativ, am avut întâlnirea tripartidă cu patronatele, sindicatele şi reprezentanţii mediului de afaceri. Au fost întâlniri foarte bune în care am reuşit să analizăm subiectele care preocupă atât Guvernul cât şi structurile pe care le-am nominalizat”, a spus premierul.

El a continuat: ”Este foarte clar că avem nevoie de decizii coordonate şi discutate la nivelul instituţiei guvernamentale şi avem nevoie ca soluţiile să poată fi acceptate şi implementate în conformitate cu realitatea pe care o trăim. Sunt măsuri care vizează atât stabilitatea economică cât şi protejarea locurilor de muncă şi angajamentul nostru pentru a asigura predictibilitate mediului de afaceri şi dezvoltării economice, într-un cadru fiscal cât se poate de agregat la nevoile şi situaţia curentă”, a spus şeful Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.