Acasă Actualitate Clinica Fundeni, in vizorul Parchetului

Clinica Fundeni, in vizorul Parchetului

DISTRIBUIȚI

Alerta din CURENTUL a dus la declanşarea anchetării oficiale a morţii Patriarhului Teoctist. Clinica Fundeni este în vizorul autorităţilor. Presa centrală a demarat investigaţii de amploare despre circumstanţele dubioase ale decesului. CURENTUL cere şi Parchetului să cerceteze felul în care a fost executată intervenţia chirurgicală la Spitalul Fundeni. Biserica Ortodoxă Română susţine elucidarea cazului decesului Părintelui Patriarh. În biserici a fost pomenit ieri, la Liturghie, Patriarhul Teoctist. Moartea dubioasă a acestuia – sub cuţitul -terminatorului- Sinescu – revoltă clerul şi credincioşii.

Autorităţile au demarat ancheta solicitată de -Curentul- cu privire la moartea Patriarhului. Imediat după decesul acestuia pe masa de operaţie a doctorului Sinescu, ca urmare a numeroaselor semne de întrebare ridicate de circumstanţele dubioase ale decesului -Curentul- a cerut Ministerului Sănătăţii şi Parchetului să cerceteze felul în care a fost executată intervenţia chirurgicală la spitalul Fundeni.

La invitaţia colegilor de la televiziunile B1 TV şi Prima TV ziarul -Curentul- a participat la dezbaterea publică cu privire la acest caz scandalos. Ziare cu renume în domeniul investigaţiei jurnalistice – -Ziua- şi -Gardianul- – au acordat spaţii largi anchetei aducând mărturii noi, date care confirmă suspiciunile semnalate de -Curentul- în data de 1 august, imediat după decesul Părintelui Patriarh.

Presa centrală a pornit investigaţia asupra morţii Patriarhului

În cursul zilei de ieri toate publicaţiile care contează din România au redat comunicatul Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti care s-a autosesizat ca urmare a anchetei începute de -Curentul-, -Ziua- şi -Gardianul- şi datorită ecourilor emisiunilor televizate de la Prima TV şi B1 TV dar şi a emisiunilor de la alte posturi de televiziune la care au perticipat colegii de la -Ziua- şi -Gardianul-.

-Comisia va face demersurile oficiale necesare obţinerii documentelor medicale aflate în evidenţele Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Fundeni, care vor fi analizate de către experţii Comisiei. Evaluarea documentelor medicale şi analiza efectuată de către experţi vor fi incluse în ordinea de zi a primei şedinţe de lucru a Comisiei de Disciplină.- Preşedintele CMB, prof. dr. Sorin Oprescu a declarat pentru -Gardianul- că -probabil că, la anestezia generală pe care i-au făcut-o, Patriarhul a intrat în fibrilaţie ventriculară, a fost resuscitat timp de 20 de minute, după care a fost declarat decesul-. Ne aducem aminte ca doctorul Sinescu a declarat că s-a încercat vreme de patru ore resuscitarea Părintelui Teoctist, declaraţie apreciată de la bun început, de către surse medicale drept o enormitate. Cel mai probabil Sinescu minte şi în privinţa orei decesului – au completat aceleaşi surse.

Autorităţile îl vor ancheta pe Sinescu

Şi Ministerul Sănătăţii a anunţat debutul unei anchete administrative la Clinica Fundeni care va verifica modul în care au fost respectate regulile şi procedurile legale privind internarea şi tratamentul la care a fost supus Patriarhul Teoctist. Ministrul Sănătăţii a mai cerut secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Ervin Szekely, să sesizeze în scris Colegiul Medicilor din România despre acest caz. La rândul său Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Mircea Cinteză a afirmat că ancheta se va desfăşura pornindu-se de la foaia de observaţie, examenul clinic şi examenele paraclinice.

Reprezentantului legal al unei rude a Patriarhului i-a fost refuzat accesul la foaia de observaţie, de către directorul Clinicii Fundeni sub pretextul confidenţialităţii relaţiei medic-pacient. Deşi consultul, internarea şi intervenţia chirurgicală – practic toate procedurile la care a fost supus Părintele Patriarh Teoctist au încălcat procedurile legale acum reprezentanţii Clinicii încearcă să se ascundă după chichiţe avocăţeşti de doi bani, ba mai mult au început o adevărată contraofensivă mediatică, utilizând resurse din presă obediente.

-Spălarea- lichidatorului Patriarhului

Astfel -Gândul- a publicat un interviu generos cu doctorul Sinescu în care acesta încearcă să se disculpe, adâncindu-se în minciuni iar Realitatea TV a făcut eforturi considerabile în beneficiul lichidatorului Patriarhului. Cristian Tudor Popescu -dirijorul- -Gândului- este cunoscut pentru vehementele sale luări de poziţie împotriva Bisericii, a credinţei creştine în general şi a preoţilor în particular, mai ales datorită convingerilor sale ateist-comuniste dar şi pasiunii sale pentru farfurii zburătoare şi -omuleţi verzi-. La Realitatea TV lucrurile stau încă mai ridicol deoarece campania de spălare a lui Sinescu a atins cote de un penibil fără de margini. Ieri -jurnaliştii- de la ştirile Realităţii TV, referindu-se la Patriarh consemnau că acesta -a murit în urma unui atac de cord- – şi atât, nici o vorbă de operaţie sau de intervenţie sau de anchete. Ne aşteptăm foarte curând să aflăm de la Realitatea că Patriarhul ar fi murit de moarte bună în patul său de monah, -din cauza unui stop cardiac datorat vârstei înaintate-.

Sinescu, care ar fi urmat să intre în concediu pe data de 1 august şi-a contramandat vacanţa întrebuinţându-se serios pentru a fi prezentat la Realitatea TV realizând o aşa zisă premieră medicală europeană, mondială, cosmică etc – cităm: -un nou moment de integrare profesională la vârf a Urologiei româneşti în cea europeană şi mondială-. Aşadar Sinescu, cel descoperit de -Gardianul- drept un plagiator ordinar, alături de un alt infractor, fostul ministru Beuran, Sinescu cel care nu a respectat nici o normă medicală în cazul intervenţiei fatale asupra Patriarhului, Sinescu ne integrează mondial…

Până una alta, -Curentul- va continua demersul anunţat săptămâna trecută şi va iniţia începând cu data de astăzi, procedura juridică de sesizare a Parchetului asupra morţii suspecte a Patriarhului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.