Home Actualitate CNI a aprobat Raportul de audit extern independent privind conducerea ANI

CNI a aprobat Raportul de audit extern independent privind conducerea ANI

DISTRIBUIŢI

 

Raportul de audit extern independent privind evaluarea calității managementului Agenției Naționale de Integritate (ANI), realizat de compania Deloitte Audit pentru anul 2013, a fost dezbătut marți și aprobat în unanimitate, fără recomandări, de membrii Consiliului Național de Integritate (CNI).

 

Conform art. 32, alin. (1) din Legea 144/2007, republicată, cu modificările și completările ulterioare, evaluarea calității managementului Agenției se face anual, printr-un audit extern independent.

 

Potrivit unui comunicat al ANI, Raportul constată faptul că „managementul ANI a continuat linia stabilită prin documentele programatice ale instituției, Strategia pentru combaterea și prevenirea acumulării averilor nejustificate, conflictelor de interese și a stărilor de incompatibilitate (2011 — 2014) și Planul de management pentru 2012 — 2016, axându-se pe dezvoltarea instrumentelor informatice de lucru ale personalului instituției, îmbunătățirea istoricului de cazuri, asigurarea urmării eficiente a cazurilor instrumentate, în sensul obținerii de rezultate disuasive. Rezultatele și eforturile Agenției au fost apreciate prin Rapoartele Comisiei Europene, fie că vorbim de cele emise în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare, fie că vorbim de evaluarea generală care s-a făcut la nivelul tuturor statelor membre ale UE”.

 

Documentul remarcă „eforturile depuse pentru îmbunătățirea proceselor și eficientizarea activității pentru atingerea obiectivelor planificate”, punând accentul pe „dezvoltarea sistemelor informatice care permit o viziune modernă pentru dezvoltarea și perfecționarea activității acestei instituții”.

 

Auditorii externi au mai constatat faptul că gradul de implementare din obiectivele Strategiei de prevenire și combatere a averilor nejustificate, conflictelor de interese și incompatibilităților a ajuns la 96% la finele anului 2013, față de 90% la nivelul anului 2012.

 

Raportul punctează faptul că „activitatea de management a fost îmbunătățită prin implementarea majorității recomandărilor incluse în Raportul de audit extern al managementului ANI pentru anii 2009, 2010, 2011 și 2012”.

 

Evaluarea calității managementului ANI s-a desfășurat în perioada 3 februarie — 7 martie 2014, fiind realizată de o echipă de specialiști Deloitte prin proceduri ce au inclus: interviuri, analiza documentației și teste de detaliu.

 

De asemenea, misiunea de audit a fost efectuată în conformitate cu Standardele Internaționale privind Serviciile Conexe (ISRS).

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.