Acasă Actualitate Coarnă îi spulberă pe Fifor și Dăncilă: Nu s-a schimbat nimic. Dacă...

Coarnă îi spulberă pe Fifor și Dăncilă: Nu s-a schimbat nimic. Dacă mâine ar suna din nou Alexandra la 112, ar fi la fel

DISTRIBUIȚI
De la apelul Alexandrei la 112, ministru de Interne a fost liderul PSD Mihai Fifor care nu a făcut absolut nimic pentru a îmbunătăți situația la nivelul preluării apelurilor de la 112. Cu toate astea, Fifor susținea ieri pe pagina de Facebook că procesul de de reformare a sistemului de urgență, pe fondul tragediei de la Caracal, este în toi. Imediat după tragedie, Viorica Dăncilă susținea că va lua măsuri, că va face și va drege, în calitate de premier, „ca om, ca mamă” dar nu a făcut nimic.
Însă Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, susținător fervent al PSD la alegerile din 2016 demontează minciuna lui Fifor. Coarnă a declarat, sâmbătă, că dacă Alexandra Măceșanu ar suna din nou la 112, la aproape două luni de când nu a fost salvată, situația s-ar putea repeta.
Întrebat, sâmbătă, la Digi24, ce s-a schimbat din momentul în care Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la 112 să spună că a fost răpită și violată, însă intervenția polițiștilor a fost tardivă, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă a spus că situația s-ar putea repeta.
„Nu s-a schimbat nimic. Nu contează cât e tura, că e de 8, de 12 sau de 24 de ore, problema de fond e că există un singur polițist care răspunde. (…) Nu s-a schimbat nimic. Astăzi, dacă ar mai sună Alexandra, dacă folosim metoda absurdului și reducem totul la absurd, da, se poate repeta, poate fi identic”, a spus Coarnă.
Potrivit acestuia, încă un post telefonic la care să răspundă un polițist atunci când se apelează la 112 există, la Slatina, însă lipsește personalul.
„Postul telefonic există. E vorba de personal. De exemplu, la Slatina avem două linii telefonice. Mai trebuiau cinci oameni pentru încă o tură. Trebuie finanțate funcțiile, scoase la concurs și încadrate direct. Eu încadrăm acolo specialist în comunicare”, a mai spus Coarnă.
Potrivit președintelui SNPPC, situația din județul Olt este similară în aproape toate județele din țară.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.