Acasă Actualitate Cod portocaliu de inundații pe Dunăre!

Cod portocaliu de inundații pe Dunăre!

DISTRIBUIȚI

 

Dunărea va fi sub avertizare de cod portocaliu de inundații, de joi dimineață până pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat – Zimnicea, și respectiv până pe 3 iunie, pe sectorul aval Călărași, avertizarea vizând nouă județe, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA).

 

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 01.06.2014 ora 06.00 pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (județele Dolj, Olt și Teleorman) și în intervalul 29.05.2014 ora 06.00 – 03.06.2014 ora 18.00 pe sectorul aval Călărași (județele Călărași, Constanța, Ialomița, Brăila, Tulcea și Galați).

 

Avertizarea pe acest sector vizează în primul rând sectoarele cu diguri locale de apărare.

Totodată, de joi până pe 3 iunie, va fi cod galben pe Dunăre pe sectoarele: aval SHEN Porțile de Fier – Calafat (județele Mehedinți și Dolj) și aval Zimnicea – Călărași (județele Giurgiu și Călarași).

 

In intervalul 1 iunie, ora 6.00 – 3 iunie, ora 18.00, va fi de asemenea cod galben pe sectorul aval Calafat – Zimnicea (județele Dolj, Olt și Teleorman).

 

Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul românesc al Dunării, va fi influențat semnificativ și de modul de exploatare al Sucursalei Hidrocentrale (SHEN) Porțile de Fier, se mai spune în avertizarea INHGA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.