Acasă Actualitate Comisar-șef din Corpul de control al MAI prins de DNA în flagrant

Comisar-șef din Corpul de control al MAI prins de DNA în flagrant

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 august 2022, a inculpatului ASANACHE-DAMIAN DANIEL CIPRIAN, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, inculpatul a fi primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 4 august 2022, inculpatul va fi prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

5 COMENTARII

 1. RAUL CULTIVAT IN M.A.I dupa 1989 CU MULTA FEROCITATE DE CATRE asa zisi MINISTRI nu mai are limite …….
  SITUATII SIMILARE se regasec IN TOATE STRUCTURILE IMPORTANTE ALE STATULUI ( M.A.E., M.Ap.N, S.R.I, S.P.P., D.N.A. PREFECTURI, CONSILII JUDETENE, AGENTII, etc )

 2. Sa mai scris odata in mai multe ziare si sa dat stirea asta si la toate televiziunile care prezinta stiri in Romania despre un ofiter de la politia economica care a luat o spaga de peste un milion de euro de la un privat parca Frangu se numea dupa care nu am vazut nici un anunt despre cati ani a fost condamnat(daca a fost),poate stie cineva de la „Curentul” daca omul asta a fost condamnat sau inca nu sa terminat procesul.

  • E o decizie în primă instanță de 5 ani și 10 luni, cu executare. Destul de repede, faptele fiind din aprilie 2020. Apelul nu mai durează mult, în câteva luni e la pușcărie.

 3. Buna ziua, eu nu inteleg de ce unui functionar M.A.I. intanta de judecata ii acorda 5 ani de detentie si unui politician, decident din statul roman de calibrul lui LUCIAN DUTA aceiasi pedeapsa pentru suma de 5 milioane de euro aceiasi pedeapsa.

 4. Ai dreptate mai Neculai,in mod normal ar fi trebuit sa primeasca cate 25 de ani fiecare si cel care era platit de statul Roman sa ii controleze pe hotzi (politia econimica)dar el conta unei spagi care a depasit milionoul de euro a favorizat infractorul si Lucian Dutza.
  Si cand te gandesti ca N.Ciuca,care si el ar fi trebuit sa isi dea demisia dupa ca a fost dovedit ca este unul care a copiat si nu a copiat ca elevi sau studenti ci a copiat o teza de doctorat deci a copiat la cel mai inalt nivel adica verbul(a copiat)este prea putzin din cauza in cazul asta se spune(a plagiat),deci Ciuca dar si altzi politicieni romani spun ca nu inteleg dece Uniunea Europeana nu a primit pana acum Romania in spatiul Schengen;uite,uite dasta mai Ciuca,Johanis,Ciolacu si restul politicienilor care spuneti ca Romania indeplineste conditiile pentru ca sa fie primita in Schengen,dasta nu a fost tara noastra primita in U.E.pentru ca Romania sa angajat cu multi ani in urma ca va lupta contra coruptziei din tara asta,angajament reinnoit de mai multe ori dar parlamentari Romani cei care au fost si astia care sunt acum la puterea in Romania puteau sa inaspreasca legile contra faptelor asociate coruptiei dar nu au facut nimic in sensul asta si acum dupa legea din Romania daca un roman este prins ca ii fura porcul vecinului din cotetz este condamnat la 6 ani cu executate iar un sef al politiei economica care in loc sa apere tara de hotzi ii ajuta pe hotzi sa prejudicieze statul cu zeci de milioane de euro contra unei spagi de milioane de euro primeste 5 ani cu executare si in cazul lui Dutza la fel si sunt cazuri dastea cu sutele in Romania,uni dintre penali astia primind cu suspendare sau deloc pt.ca faptele prin care ei au prejudiciat bugetul de stat cu miliarde de euro daca cumulam,deci faptele astea sau prescris,ori judecatori romani nu sunt niste idiotzi care sa nu vada adevarul dar isi iau si ei spaga de la hotzi milionari si totul merge mai departe,asta pentru ca au fost odata si judecatori corecti care nu i-au iertat pe mari hotzi dar astia au fost retrogradati nu promovati pentru ca sistemul mafiot din Romania nu are nevoie de dastia care sa gandeasca corect ci de oameni care sa execute ordinele pentru ca sa le mearga si lor bine si alora pe care iau ajutat(ca au prejudiciat statul Roman cu miliarde prin deciziile lor)asta nu conteaxa.
  Deci sa nu creda nimeni ca mai mari Uniuni Europene nu stiu ce se intampla in Romania,oricum daca U.E. va decide primirea Romaniei Spatiul SCHengen lucrul asta se va intampla pentru romani de rand nu datorita politicienilor din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.