Acasă Actualitate Comisarul sef Tita Gheorghe a fost din nou prins cu -mata- in…...

Comisarul sef Tita Gheorghe a fost din nou prins cu -mata- in… fiset

DISTRIBUIȚI

Acuzat de mai multe institutii ale statului de savarsirea unor nereguli, subiect de dosar penal si personaj principal in mai multe anchete ale mai multor ministere, comisarul sef Tita Gheorghe de la Directia Cercetari Penale (DCP) a fost prins de curand cu -mata- in… fiset. In urma cu ceva vreme, comisarul sef a fost pus sa ancheteze modul in care au fost cheltuite anumite sume de bani de catre colegii sai de la IPJ Bihor. In urma unei anchete, ofiterul DCP a descoperit prejudicii, dar nu a intreprins nicio masura pentru a le recupera. Prins de colegii sai, politistul a fost pedepsit administrativ, i-au fost imputate anumite sume, dar a fost lasat sa imbrace in continuare uniforma cu insemnele statului.


Comisarul sef Gheorghe Tita este un personaj controversat. Agentia Domeniilor Statului il acuza ca foloseste acte false pentru a pune mana pe niste terenuri. Corpul de Control al Ministerului Agriculturii spune ca Tita a retrocedat de doua ori acelasi teren. Parchetul de pe langa Curtea de Apel din Constanta il ancheteaza in legatura cu o plangere a ADS. Cu toate acestea, sefii ofiterlui nu au nicio atitudine in privinta acestuia. Surprinzator, ei l-au desemnat ca sef al comisiei de ancheta privind -legalitatea fondurilor cheltuite de IPJ Bihor, in anii 2002-2004, cu prilejul aniversarii Zilei Politiei Romane-, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor. Comisia prezidata de Tita a descoperit mai multe nereguli si a stabilit un prejudiciu, numai ca ofiterul a avut grija ca vinovatii sa nu plateasca, crezand ca faptele vor fi ingropate.

-Greseala- de peste 223 milioane de lei, imputata

Comisia de control condusa de Tita descoperise ca mai multi politisti bihoreni incasasera mai multe sume de la institutia la care lucrau fara a intocmi deconturi. In mod cu totul ciudat, actele incriminatoare au fost luate de Tita si dosite, fapt pentru care acum trebuie sa raspunda.

Cea mai grava problema a lui Tita Gheorghe este, desigur, cea a banilor pe care IGPR ii imputa. Intr-o nota oficiala a Politiei Romane se vorbeste despre o suma destul de mare pe care ofiterul o are de returnat institutiei: -Domnului comisar sef de politie Tita Gheorghe i s-a imputat suma de 223.327.217 ROL, reprezentand valoarea sumelor nerecuperate de la persoane responsabile din IPJ Bihor, paguba constituita ca urmare a neprezentarii spre semnare inspectorului general al Politiei Romane a deciziilor de imputare in sarcina celor vinovati-. Mult mai expliciti in privinta lui Tita sunt oficialii Ministerului Administratiei si Internelor, care spun ca acesta a tinut -in fisetul personal, in mod nejustificat, proiectele de decizii intocmite de compartimentul financiar al IGPR si dosarul de cercetare administrativa- (vezi facsimil).

Pedepsit de forma

Prins cu dosarul ascuns in fiset, pentru a-si continua activitatea, Tita a cerut mutarea de la Corpul de Control la Directia de Cercetari Penale si a contestat decizia prin care i se imputau cei peste 220 milioane de lei vechi. Transferat la DCP, Tita a fost judecat de fosti sai colegi de la Corpul de Control al IGPR, insa acestia nu s-au intrebat de ce ofiterul a dosit actele in fiset, deoarece o astfel de chestiune cu iz penal ar fi atras si alte pedepse in afara celor administrative. Dupa verificarea IGPR, contestatia lui Tita a fost judecata de Comisia de Jurisdictie a Imputatiilor de la MAI, care s-a rezumat doar la a-i imputa ofiterului suma mentionata fara a-i aplica alte sanctiuni. Fara comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.