Home Actualitate Concurs cu „dedicatie” la Clinica Universitară de Medicină Internă Colţea

Concurs cu „dedicatie” la Clinica Universitară de Medicină Internă Colţea

DISTRIBUIŢI

Medicii Secției de Medicină Internă a Spitalului Clinic Colțea au transmis o scrisoare deschisă referitoare la organizarea unui concurs cu „dedicație” de către managerul interimar al Spitalului, celebrul Mircea Lupușoru, care muncește oficial 26 de ore pe zi (detalii AICI):

În data de 30 aprilie 2021 a fost publicată scoaterea la concurs a postului de Sef Secţie Medicină Internă – Spital Clinic Colţea. Una dintre condiţiile cerute potenţialilor candidaţi este să nu fi fost sancţionat de conducere sau de Colegiul Medicilor Bucureşti.      

Dorim să informăm opinia publică asupra unui aspirant agreat de conducere la funcţia de şef de secţie, dr. Alexandra Grigorescu, cea care conduce actualmente secția de Medicină Internă Colțea – medic care și-a dat demisia din funcția de MEDIC în martie 2020 (în plină pandemie, „de frica” infectării cu COVID 19, într-o perioadă în care tot personalul medical era în linia întâi), fiind numită şef de secţie după o lună de la demisie, coparticipând la înscrierea mincinoasă de date legate de ”demisia” și revenirea sa în clinică (pentru care ITM a amendat spitalul, iar CC al PMB a dispus sancțiuni și măsuri). Nesanctionata de conducere, dar sanctionat spitalul (din banul public) si pentru raporturile de munca ale acestei colege!

Mentionăm că, în prezent, dr. Grigorescu beneficiază de prelungirea ilegală a funcţiei de şef al secţiei pe care o conduce catastrofal (gestionare epidemiologică periculoasă, limitarea adresabilităţii bolnavilor, alterarea imaginii clinicii, relaţii colegiale dezastruoase).

De un an sesizăm încontinuu tuturor instituțiilor incapacitatea sa de a conduce secția, precum şi complicitatea cu managerul actual al spitalului dr. Lupuşoru, contestat și analizat în multiple spețe. Am sesizat inclusiv, repetat, Comisia de Disciplină a Spitalului anunțând incompetența managerială, superficialitatea, nereprezentarea secţiei de către dr. Alexandra Grigorescu, fără a primi vreun răspuns la aceste sesizări. Managerul nu a vrut să analizeze aceste aspecte, întrucât nu are niciun interes în acest sens.

Considerăm că înscrierea acestei persoane la concurs, date fiind ilegalitățile la care a consimțit  şi atitudinea sa, este imorală, inadmisibilă și jignitoare la adresa Clinicii Universitare Colţea.

În acest sens am sesizat deja Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, prin persoanele dlui. Primar General Nicuşor Dan, dlui. viceprimar Horia Tomescu, ASSMB, prin persoana dlui. Director, Vasile Apostol, anuntam si UMF „Carol Davila”, prin persoana dlui Rector UMF Prof. Dr. Viorel Jinga, am solicitat comisie externă de examinare, dată fiind suspiciunea de atitudine părtinitoare a unei comisii organizate local, care prinde deja materialitate prin discriminarea privind accesul la informaţiile pentru întocmirea proiectului de management pentru concurs, concretizat în refuzul eliberării tuturor documentelor cerute în scris de un alt candidat, parte din grupul de rezistenţă şi avertizori neobosiţi ai abuzurilor conducerii actuale a spitalului Colţea.

S.L. Dr. Adriana Gurghean                                As. Univ. Dr. Corina Homentcovschi    

S.L. Dr. Dan Victor Spataru                              As. Univ. Dr. Anca Mihailescu              

S.L. Dr. Ilinca Savulescu-Fiedler                          As. Univ. Dr. Ioana Tudor

S.L. Ana-Maria Vintila                                       As. Univ. Dr. Raluca Ciomag

                                                                       As. Univ. Dr. Roxana Siliste   

1 COMENTARIU

  1. Ludovic Orban si de ce nu Dan Barna impreuna ar trebui sa fie felicitati pentru politica lor de cadre, pentru ca managerii din orice domeniu sunt de factura politica. Deci ce avem, avem un manager de spital de la Coltea resprezentand pana la urma un model clasic cariera politica promovat de PNL, iar noi ca niste useful idiots ar trebui sa le ridicam statui pentru eforturile lor pentru a asigura prosperitatea si progresul societații romanesti. Cu patalamaua de la PNL, acest manager LUPUSOR poate sa fie in 24 de ore manager de spital la Coltea, sa frecventeze concomitent stagiile aferente pentru fiecare disciplina medicala pentru a doua specializare solicitate de curicula profesionala, sa mai dai si aloce timp pentru a partcipa șa examenele aferente fiecarui stagiu din a doua specializare medicala, sa participe si sa fie activ / eficient la sedintele consiliului de administratie al Spitalului Coltea, sa participe la intalinire / grupurile de lucru pe subiectul masurilor ce trebuie implementate in plina pandemie inclusiv cu decidentii din cadrul conducerii Primariei Bucuresti, DSP Bucresti, IGSU Bucuresti, sa mai participi fizic la intalnirile cu furnizorii de materiale sanitare pentru a negocia in beneficiul unitatii sanitare se intelege , sa mediezi problemele din interiorul Spitalului Coltea, etc..
    Dar sa ne aducem aminte de ne-sansa sa ca s-a renuntat la bonusurile de care beneficiau managerii anumitor spitale judetene din Romania de a o insoti in excursii platite din bugetul de stat in afara Romaniei, la shopping impreuna cu SIMON PINTEA -ministrul PSD-ului al sanatii, sub motivatia ca erau in schimb de experienta, va dati seama la ce riscuri se expuneau acesti manageri de spitale, dar aste era la trecut.
    Trist este faptul ca astfel de manageri de spitale se regasesc in curtea USR, unde vicepremierul Dan Barna este responsabil exact de domeniul sanatatii, insa dumnealui a sustinut scoaterea limbii latine din curicula scolara, si stiti de ce !?!? Pentru ca in limba latina, ministru inseamna a sluji cetatenii sau useful idiots, iar adevarul ii deranjeaza pe actualii lideri din PNL si PSD, asa ca de ce sa stie cetatenii romaniei care este traducerea corecta din latina a cuvantului de ministru !!???

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.