Acasă Actualitate Conflict de interese la Ana Aslan

Conflict de interese la Ana Aslan

DISTRIBUIȚI

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director medical al Institutului „Ana Aslan”, în exercitarea atribuțiilor de decizie în ceea ce privește managementul medical al instituției medicale pe care o conduce, în special în domeniul asigurării necesarului de produse medicamentoase în scopul desfășurării activității medicale, Gabriel Prada a participat în mod direct la decizii privitoare la planul economico-financiar anual (din punct de vedere al achizițiilor publice de medicamente).

Astfel, institutul a achiziționat, în perioada 2010 — 2013, medicamente în valoare de 767.305 lei de la SC A&G Med Trading SRL, societate comercială în cadrul căreia soția lui Prada a prestat, în perioada 28 septembrie 2011 — 1 iulie 2013, activități de certificare medicamente, în baza unui contract individual de muncă.

Achizițiile de medicamente s-au efectuat în baza a două acorduri-cadru de furnizare (13 contracte subsecvente și 3 acte adiționale) și a unui contract de furnizare produse semnate de „Dr. Farm. Speranța Prada”.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Gabriel Prada a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.