Acasă Actualitate Consilier USR câştigă în instanţă şi revine în Consiliul Local

Consilier USR câştigă în instanţă şi revine în Consiliul Local

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiş a admis, astăzi, contestaţia făcută de Cătălin Sfarghiu, consilier USR al comunei Săcălaz, la o hotărâre iniţiată de primarul Nicu Viorel (PMP), în urma căreia consilierul a rămas fără mandat.

Primarul PMP al localităţii Săcălaz a iniţiat la începutul lunii ianuarie un proiect de hotărâre prin care se decidea într-un mod complet nelegal încetarea mandatelor a 7 consilieri locali din opoziţie, printre care doi consilieri de la USR.

Primarul Nicu Viorel acuza faptul că mai multe şedinţe de Consiliu Local nu au putut fi ţinute, din lipsă de cvorum, în condiţiile absenţei mai multor consilieri locali.

Consilierii USR l-au acuzat pe primarul din Săcălaz că abuzează de funcţia pe care o deţine şi că încearcă să dizolve Consiliul Local, pentru a nu mai fi luat la întrebări în privinţa abuzurilor sale. Aceştia au arătat că au fost convocaţi şi au participat la şedinţe extraordinare în perioada menţionată de primar, şedinţe în care a existat cvorum şi au fost aprobate proiecte tocmai datorită participării lor.

Tribunalul Timiş a decis, astăzi, că dreptatea este de partea consilierilor USR şi a anulat Hotărârea Consiliului Local al Comunei Săcălaz nr. 8/07.01.2022 cu privire la încetarea mandatului de consilier local a lui Cătălin Sfarghiu, obligând de asemenea pârâţii la plata către reclamant a sumei de 2.550 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Este a treia oară când, datorită consilierilor USR PLUS, se anulează în instanţă deciziile nelegale ale primarului din Săcălaz, care pare mai preocupat de încălcarea normelor legale decât de gestionarea primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.