Acasă Actualitate Consiliul Concurenței analizează preluarea de Sandoz de la GSK a antibioticelor pe...

Consiliul Concurenței analizează preluarea de Sandoz de la GSK a antibioticelor pe bază de cefalosporine

DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin Sandoz AG intenţionează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis luni.

Sandoz AG Elveţia este membră a Grupului Novartis şi desfăşoară activităţi în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.

GSK este o companie farmaceutică internaţională, cu sediul în Marea Britanie, listată la bursa din Londra, cu o listare secundară la bursa din New York, şi este activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.

În România, cele două grupuri sunt active în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

Potrivit sursei citate, activitatea de comercializare ce urmează a fi preluată de către Sandoz AG include mărcile Zinnat, Zinacef şi Fortum.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei nr. 21/1996, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă precizează că va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

1 COMENTARIU

  1. In Vest se tin sub control preluarile de PRODUCTIE. La Valahia balkanika astia vor sa tina sub control COMERCIALIZAREA… HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! …de parca o firma nu ar putea face preluarea prin interpusi. Mai precis, legislatia balkano-dunareana prosteasca OBLIGA firmele sa lucreze subteran. Asta da „economie socială de paiață”, si „stat de drepți”, cum a vrut Ilici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.