Acasă Actualitate Controlul judiciar pentru Nicușor Constantinescu se discută pe 30 iunie

Controlul judiciar pentru Nicușor Constantinescu se discută pe 30 iunie

DISTRIBUIȚI

 

Curtea de Apel București a amânat joi, până la 30 iunie, judecarea contestației formulate de procurorii DNA în cazul deciziei prin care s-a dispus scoaterea de sub control judiciar a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

 

Avocații lui Nicușor Constantinescu au depus joi, când ar fi trebuit să se judece această contestație, o scrisoare medicală în care este precizat diagnosticul lui Nicușor Constantinescu, tradusă în limba română.

 

Judecătorul a precizat că vrea ca documentul să fie depus în original, motiv pentru care a acordat un nou termen, în 30 iunie.

 

Contestația trebuia să se judece în 16 iunie, însă Curtea de Apel București a amânat atunci judecarea până în 19 iunie, pentru ca avocații lui Nicușor Constantinescu să depună la dosar acte medicale privind starea de sănătate a președintelui CJ Constanța.

 

Într-un alt dosar, Curtea de Apel București a respins, miercuri, contestația formulată de avocații lui Nicușor Constantinescu față de legalitatea și temeinicia controlului judiciar dispus în cazul acestuia. Controlul judiciar a fost decis la Tribunalul București pe 4 iunie, după ce acesta a fost trimis în judecată.

 

Pe de altă parte, Direcția Națională Anticorupție (DNA) vrea ca măsura controlului judiciar să fie înlocuită cu arestarea preventivă, pentru că Nicușor Constantinescu nu a revenit în țară până în 11 iunie, așa cum dispusese instanța, din SUA, unde se află pentru a urma un tratament medical.

 

Președintele CJ Constanța arăta, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale și că a cerut arestarea sa preventivă, deși el a fost operat și se află într-un spital din SUA.

 

În 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiției directorul RAJDP Constanța, Adrian Gâmbuțeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curții de Conturi.

 

O altă acuzație adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, președintele Consiliului Județean Constanța nu a prelungit 11 certificate de urbanism și autorizațiile de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două societăți comerciale.

 

Într-un alt dosar, în 25 aprilie, șeful Consiliului Județean Constanța a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

 

Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziții, 15 cartușe de 9 milimetri.

 

Nicușor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzați primarul Radu Mazăre și alte 35 de persoane.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.