Acasă Actualitate Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul din Apuseni, va fi operat a...

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul din Apuseni, va fi operat a treia oară

DISTRIBUIȚI

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munții Apuseni, va fi supus, vineri, unei intervenții chirurgicale în zona bazinului, aceasta fiind a treia operație pe care o va face de când a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca.
Tatăl copilotului, Dan Petrescu, a declarat, vineri, presei, că operația va fi făcută la osul bazinului.
"Răzvan va fi operat la osul bazinului, în partea dreaptă. Este a treia operație la care este supus", a spus Petrescu.
Directorul de îngrijiri al SCJU Cluj-Napoca, Monica Costin, a confirmat, vineri, că Răzvan Petrescu va fi supus unei noi intervenții chirurgicale, urmând ca la finalul acesteia să fie furnizate, prin intermediul unui comunicat de presă, informații despre operație.

Copilotul a fost supus unei intervenții chirurgicale ortopedice la SCJU Cluj-Napoca în primele zile de după accidentul aviatic, iar ulterior unei operații la piramida nazală și la femur.
Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, în 20 ianuarie, în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba.
În urma accidentului, și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.
Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.
Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi și traumatisme, au fost internate la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.