Acasă Actualitate Corina Crețu bate (iar) câmpii, disperată să-l apere pe Ponta de propria-i...

Corina Crețu bate (iar) câmpii, disperată să-l apere pe Ponta de propria-i tâmpenie

DISTRIBUIȚI

Limba germană este o limbă foarte precisă, greu accesibilă multora, și care cere mulți ani de studiu pentru a fi asimilată la un nivel mediu. Nu pot fi suspectați euro-parlamentarii noștri că vor reuși vreodată să învețe germana. ?ê?£i cu atât mai puțin putem spera din partea lor o minimă îmbunătățire a nivelului de bun simț.
Iar în ce o privește pe Corina Crețu, pupila lui Ion Iliescu, absența bunului simț este o certitudine, cât despre limbile străine, nici măcar engleza de cartier nu o cunoaște, dacă judecăm calitatea lingvistică a răvașelor de amor cu care-l bombarda pe săracul Colin Powell, generalul asaltat cu poze „sexy” ale duduii pe marginea piscinei (brrr) și jenante scrisorele  de amazoană  în călduri, la vârsta a doua.
Ca o amazoancă ce este ea, badygarda lui Ilici a sărit acum să-l apere pe Ponta, în urma scandalului iscat de iresponsabilele sale declarații la adresa euro-parlamentarului Elmar Brok, președintele Comisiei de politică externă din Parlamentul European, ce au stârnit reacția președintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Acesta, pe bună dreptate, a afirmat luni, în deschiderea sesiunii PE, că declarațiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE, Elmar Brok sunt reprobabile și că va avea o discuție cu șeful Guvernului de la București pe acest subiect.
Ce s-a găsit Corina Crețu să zică și ea, unde a găsit loc să mai fie oleacă băgată în seamă, pe RFI? Încercând să-l justifice pe Ponta susține că „domnul Schulz se află într-o situație destul de sensibilă, pentru că dânsul are nevoie și de sprijinul CDU pentru nominalizarea sa ca președinte al Comisiei Europene, ceea ce noi bineînțeles îl sprijinim și a devenit foarte pacifist în ultima perioadă, mai ales după ce SPD-ul a intrat în alianță cu CDU”. Ce are sula cu prefectura? se poate întreba oricine, să zicem cetățeanul simplu.
Mai mult Corina Crețu reiterează gafa lui Ponta, susținând că acesta „nu a greșit criticându-l pe Brok”. Asta se întâmpla dimineață. După amiază însă, comedia devine deplină deoarece însuși cârlanul recunoaște public că a greșit. Ce să mai înțeleagă simplul cetățean? Căldură mare? Chiar așa e de toridă iarna la Strasbourg.
Toată zavera din ultimele zile legat de afirmațiile stupide ale lui Ponta la adresa europarlamentarului Elmar Brok, acuzat că e nazist de inteligentul nostru premier a plecat de la necunoașterea limbii germane. Chiar Ponta, în mesajul său public în care anunța că și-a cerut scuze, penibil, a recunoscut că la mijloc ar fi „o greșită traducere în limba română” a declarațiilor lui Elmar Brok.
Însă nu doar declarația lui Brok a fost greșit înțeleasă de poligoții noștri pesediști, ce înțeleg perfect doar limba rusă, se pare, ci și declarația președintelui Parlamentului European, Martin Schulz a fost interpretată greșit – de data asta de europarlamentarul Victor Boștinaru, alt inteligent ce a pretins într-un discurs sforăitor că tot Băse e de vină pentru toate. „Întâi de toate, vreau să precizez că președintele Parlamentului European a anunțat, în debutul reuniunii, prima din acest an, că a primit o solicitare din partea deputatului german Elmar Brok pentru a fi protejat împotriva atacurilor din partea președintelui României”.

Euro-parlamentarii pesediști – de râsul curcilor bilingve

Este o vorbă în popor: „Când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, îi ia mai întâi mințile”.
În cazul europarlamentarilor noștri Doamne Doamne le-a luat și mințile dar le-a luat și dicționarul germano-român. Declarația lui Schultz, din care a înțeles doar Boștinaru că ar fi fost acuzat președintele Traian Băsescu de atacuri la adresa europarlamentarului Brok sună foarte clar până și pentru un analfabet decerebrat. Brok s-a referit foarte clar la Victor Ponta cu nume și prenume plus funcție. La minutul 1:45 se aude foarte clar formularea “minister prezident Victor Ponta” ce nu nu rimează cu Traian Băsescu nici în mozambicană.
http://audiovisual.europarl.europa.eu/Assetdetail.aspx?id=3ee0d54a-8798-443d-9471-a27601023fa3
“Der minister-praesident” i se spune in Germania primului-ministru al unui land. Echivalentul de la noi, pe vremuri, a formulării “președintele consiliului de miniștri”. Fiind țară federală, Angela Merkel se numeste “Bundeskanzler”. Aici se găsește înregistrarea:

http://ec.europa.eu/avservices/video/shotlist.cfm?ref=95350  

?ê?£i minuta sedinței aici:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+PV+20140113+ITEM-003+DOC+XML+V0//EN&language=EN

Transcriptul în engleză este cât se poate de clar: ”EP President Martin Schulz opened today the plenary session in Strasbourg (…) criticised the comments made by Romanian Prime Minister Victor Ponta who has accused a MEP Elmar BROK of having a “Nazi mindset”.”
Plecând de la premiza că germana e prea dificilă pentru mintea pesediștilor, poate crede cineva că „Romanian Prime Minister Victor Ponta” se traduce „președintele român Traian Basescu”?
De altfel ca urmare a tâmpeniilor de râsul curcilor debitate de colegul Corinei Crețu, inteligentul Boștinaru, purtătorul de cuvant al sefului Parlamentului European, Armin Machmer, a precizat public, explicit, că nici vorbă ca vreodată Martin Schulz să se fi s-a referit la președintele Traian Băsescu în discursul său, așa cum a susținut europarlamentarul PSD Victor Boștinaru, ci la cârlanul lui Ilici, Victor Ponta, cel apărat cu pieptu-i de aramă de pupila lui Ilici, Corina Crețu.
Ca niște pramatii de cartier prinse la furat de oglinzi de mașină, cum era moda pe vremuri, și pușlamalele de zi de la PSD caută orice motiv pentru a o da la întors, când sunt prinse la șmangleală și orice pretext pentru a arata ca albul e negru și viceversa, altfel nu se explică ochelarii de cal pe care-i poartă alde Boștinaru și Crețu. Teoretic au fost trimiși în Parlamentul European pentru cu totul și cu totul alte scopuri, nu să fie avocații lui Pinnocchio Plagiattore. Oricum iau bani frumoși pentru treaba asta. Bani europeni, decontați de cetățeanul român, cu care Crețu și Boștinaru ar putea măcar să-și ia niște ore de meditații la limbile europene, că limbile cu care s-au propulsat în partid, aplicate bilingvului Ilici (știe mai bine rusă decât română), nu prea le sunt de folos la Strasbourg.
În plus Corinei Crețu, niște meditații la engleză chiar i-ar putea prinde bine, mai sunt încă destui generali tinerei, mult mai tineri decât Ion Iliescu, până în 80 de ani, pe care i-ar putea bombarda cu răvașe de amor năprasnic. Wesley Clark, de exemplu, e liber,și în plus este și ușor de găsit are birou chiar lângă Ponta, Corina poate să-i strecoare pe sub ușă misivele ca să nu mai riște interceptarea mesajelor de mail de către vreun afurisit de Guccifer, hacker cu boală pe pesediști se pare, de vreme ce tocmai i-a mai spart și contul  de Yahoo al directorului SRI George Maior.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.