Acasă Actualitate Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals și...

Corneliu Vadim Tudor, urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

Corneliu Vadim Tudor este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit și semnat două adrese prin care a comunicat Autorității Electorale Permanente date nereale, potrivit Parchetului instanței supreme.
"Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii formulate de B.A.M. prin care solicită efectuarea de cercetări și antrenarea răspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul că, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, ar fi întocmit și semnat două adrese prin care a comunicat Autorității Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice", arată vineri Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un comunicat de presă .
Procurorii i-au adus la cunoștință lui Corneliu Vadim Tudor că este urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu contra intereselor persoanei, europarlamentarul solicitând un termen pentru pregătirea apărării.
Corneliu Vadim Tudor a declarat vineri, la ieșirea de la Parchetul instanței supreme, că a fost pus sub învinuire în cazul unei plângeri făcute de "doamna aproape septuagenară Angela Bălan", care l-a acuzat că ar fi anunțat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a PRM.

"Este o făcătură, bineînțeles, menită să-mi țină mâinile ocupate. Este doamna aproape septuagenară Angela Bălan, supărată că nu i-am dat ei postul lui Gigi (Gigi Becali, n.r.). Mă dă în judecată Angela Bălan cum că eu aș fi anunțat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a partidului, și ea era. Păi nu era, că ea devenise vicepreședinte la UNPR, deci era «traseistă». ?ê?£i când am aflat asta, automat, conform statutului oricărui partid politic din lumea asta, am dat-o afară, care-i problema?", a spus Corneliu Vadim Tudor, la ieșire din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).
Europarlamentarul a precizat că dosarul ar fi disjuns "din cel al lui Cezar Marin" și că va aduce probe în apărarea sa.
"Eu am trimis adresă la Autoritatea Electorală Permanentă că nu-i vine ei rândul și că îi venea colonelului în rezervă Dan Zamfirescu", a adăugat europarlamentarul.
Corneliu Vadim Tudor a fost reclamat la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție de fostul său asistent Cezar Marin, de la Parlamentul European, care susține că politicianul i-ar fi încasat salariul, plângerea fiind înregistrată în 5 iulie 2011.
Potrivit lui Cezar Cătălin Marin, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi falsificat semnătura pe contractul de muncă depus la Parlamentul European și pe ștatele de plată, încasând în locul său aproximativ 40.000 euro, reprezentând salariul din perioada august 2009-iunie 2011.
Marin și-a dat demisia din funcția de asistent și a înaintat în 2011 o plângere Parchetului ICCJ, acuzându-l pe Vadim Tudor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.