Acasă Actualitate Cosciuge pe patru roti

Cosciuge pe patru roti

DISTRIBUIȚI

Fie din comoditate, fie din saracie, bucurestenii ignora defectiunile masinilor cu care circula. In urma verificarilor efectuate in trafic, in perioada ianuarie-iunie 2003, de Brigada Politiei Rutiere si Registrul Auto Roman, pe un esantion de 1.753 de autovehicule, a rezultat ca 73,2% din masinile care circula in Capitala sunt neconforme din punct de vedere tehnic. In plus, 57,6% din autovehiculele verificate sunt neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere, iar 17,4% din acestea prezinta pericol iminent de accidente. In ceea ce priveste gradul de poluare, 65,3% din masinile aflate in trafic produc noxe peste limita admisa. Controlul a mai scos in evidenta si faptul ca sunt inca multi soferi care ignora prevederile legale privind inspectia tehnica periodica, 6,6% din cei verificati uitasera sa-si mai faca revizia tehnica periodica, 2,7% nu posedau nici un fel de acte care sa ateste ca masina a fost supusa unei verificari de specialitate, iar 9,3% aveau acte false care atestau revizia tehnica periodica a automobilului.


Asigurarea obligatorie a devenit… voluntara

Nici in privinta asigurarii autovehiculelor nu stam mai bine. Recent, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor declara, pentru -Curentul-, ca, la ora actuala, 40% din autovehiculele care circula in Romania nu au polita de asigurare auto obligatorie. Daca ar fi sa ne luam dupa evidentele oficiale ale Brigazii Rutiere, din care rezulta ca in Romania exista 4,16 milioane de vehicule (inclusiv cu remorca), ar insemna ca 1,66 milioane dintre acestea nu au RCA. Ceea ce presupune ca, oricand, pentru 2,5 milioane de soferi exista riscul de a produce o coliziune cu un automobilist care nu dispune de asigurare RCA, astfel ca nu-si vor putea recupera daunele decat in instanta.

Masinile abandonate se afunda in asfalt

Pe langa harburile aflate in trafic, in Bucuresti mai sunt sute de masini, daca mai pot fi numite asa, abandonate prin te miri ce locuri. Desi din luna octombie 2002 exista o lege care obliga autoritatile locale sa ridice harburile abandonate, efectele acesteia nu au inceput inca sa se faca simtite. Capitala continua sa arate ca un adevarat cimitir auto, desi autoritatile locale ar putea scoate chiar si niste bani de pe urma caroseriilor abandonate. Potrivit legii, in situatia in care, in termen de 30 de zile de la data ridicarii masinii si a publicarii in presa, proprietarul autovehiculului nu-l revendica, autoturismul abandonat poate fi valorificat de autoritati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.