Acasă Actualitate Costea arestat pentru 29 de zile dupa ce a fost prins in...

Costea arestat pentru 29 de zile dupa ce a fost prins in flagrant cu 10.000 de lei mita

DISTRIBUIȚI

Șeful Biroului Vamal Ploiești,

Cornel Costea care a fost retinut joi seara de procurorii anticorupție a primit mandat de arestare de la magistratii Tribunalului Bucuresti. Anchetatorii au comunicat ca l-au prins pe Costea în flagrant in momentul in care acesta primea 10.000 de lei mită, printr-un intermediar, de la patronul mai multor firme de import-export.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori reiese că, în perioada noiembrie-decembrie 2010 și ianuarie 2011, în calitate de director al Biroului Vamal Ploiești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Costea a pretins diferite sume de bani de la patronul mai multor firme care desfășurau activități de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totală de aproximativ 40.000-50.000 de euro, în schimbul  neprezentării tirurilor la controlul fizic în vama Ploiești. După primirea sumei menționate, șeful Vămii Ploiești a impus ca să îi mai fie dată ulterior suma de 20.000 de lei.

În cursul zilei de joi, Cornel Costea a primit suma de 10.000 de lei, prin intermediar, de la patronul care l-a denunțat, fiind prins in flagrant de procurorii anticorupție.

Seful Politiei de Frontiera a avut o contributie importanta

Ministrul de interne, Traian Igaș, a declarant ieri, la Bruxelles, că șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a avut o contribuție importantă "în bătălia cu corupția din vămi" și a precizat că nu există elemente de suspiciune care să impună schimbarea din funcție a acestuia.

Mai mult, Traian Igaș a apreciat că fără ajutorul șefului Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, rezultatele anchetei în cazul vămilor ar fi întârziat sau nu ar fi existat. "Vreau sa apreciez o implicare deosebită a domnului chestor Buda, în lupta cu corupția din vămi, fara ajutorul căruia nu puteam sa ajungem la aceste rezultate. Deci, în ceea ce privește modificările de la nivel central, nu consider că sunt de actualitate în acest moment, atât timp cat nu exista elemente de suspiciune sau elemente dovedite", a declarat Igaș. Ana-Maria Bujor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.