Acasă Actualitate CPI Securitys a mai fost pradata de fostii angajati

CPI Securitys a mai fost pradata de fostii angajati

DISTRIBUIȚI

Ancheta in cazul celui mai mare furt de bani din istoria Romaniei continua greoi, iar autoritatile incearca sa gaseasca niste tapi ispasitori in lipsa hotului. Firma de paza si protectie implicata a fost amendata cu 10 milioane de lei ca nu a intrerupt transportul banilor noaptea. De asemenea, International CPI Securitys a mai fost sanctionata si pentru ca nu avea autorizatie de transport decat in Bucuresti.

In acelasi timp, exista un mister aproape de nepatruns in jurul persoanei juridice ai carei bani erau transportati in masina furata. Dupa toate probabilitatile, banii fusesera stransi de la filialele ABN Amro Bank.

International CPI Securitys, firma al carei angajat a furat ieri trei milioane de dolari, a mai avut astfel de probleme. Filiala din Timisoara a acestei societati comerciale a fost la un moment dat pradata de hoti. Acestia au fugit atunci cu peste 3,5 miliarde de lei si doua pistoale, care ulterior au fost aruncate intr-un cimitir. Hotii au anuntat apoi locul unde ascunsesera armele. La momentul respectiv, seful CPI a spus ca vocea celui care l-a anuntat era cea a unui fost angajat.

In momentul de fata, oamenii legii asteapta ca o informatie salvatoare sa ajute ancheta care pare sa se afle in impas -Este greu sa intuiesti ce s-ar putea intampla. Exista sperante… pentru ca speranta moare ultima-, a explicat chestorul Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei. El a confirmat faptul ca Nica Petre, fostul angajat al International CPI Securitys, fusese returnat din Italia, fapt care ridica si mai multe semne de intrebare cu privire la felul in care firma isi recruteaza bodyguarzii. In acelasi timp, surse din politie sustin faptul ca suspectul principal ar fi fost implicat intr-un furt in judetul Calarasi inainte de a pleca in Italia.

O problema deosebit de interesanta a aparut si in relatia cu Asiban, firma la care este asigurata societatea comerciala International CPI Securitys. Firma de paza a trimis ieri dimineata o adresa prin care anunta ca masina care transporta banii de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro Bank -a disparut din cauze inca necunoscute-. In aceste conditii, firma asiguratoare a retransmis societatii de bodyguarzi un formular tip pentru acest fel de raportare. Directorul Asiban, Stefan Dicu, nu a vrut sa faca speculatii pe marginea cazului. -Polita de asigurare in acest caz nu contine asigurarea pentru necinstea angajatilor. Pana cand nu primim o instiintare oficiala nu putem sa ne pronuntam-, a precizat mai-marele de la firma de asigurari. In adresa pe care Asiban o primise nu erau specificate conditiile in care a disparut masina, numele conducatorului sau organele abilitate care se ocupa de caz. In acelasi timp, nu era specificata nici macar suma de bani care disparuse.

In afara de aceasta paguba de aproape trei milioane de dolari, CPI mai avea de platit catre ABN Amro Bank o datorie pe care o contractase impreuna cu SC Mondo Sprint 91 Impex si pentru care garantase cu contul 000.00.01.82.915 deschis la aceeasi banca.

In conditiile in care in 2002 (ultima data actualizata la Ministerul Finantelor Publice) SC International CPI Securitys a avut un profit de numai 155 milioane de lei, este greu de crezut ca banii vor putea fi recuperati de la aceasta firma. Datoriile totale in acelasi an erau de peste 17 miliarde de lei.

In momentul de fata, anchatatorii asteapta sa apara in circulatie bancnotele care au fost furate. Oricum, oamenii legii se bazeaza pe faptul ca hotii (ancheta merge pe ideea ca a mai existat cel putin un complice) vor sa schimbe banii in valuta pentru a putea pleca din tara. Acest lucru ar putea necesita ceva timp, fapt pentru care infractorii trebuie sa astepte in tara. De asemenea, returnarea lui Nica Petre din Italia i-a adus acestuia si interdictia de a intra in spatiul Schengen, drept care nu poate sa intre acolo decat cu acte falsificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.