Acasă Actualitate Creşterea taxelor pentru PFA-uri şi microîntreprinderi afectează 1,4 milioane de români și...

Creşterea taxelor pentru PFA-uri şi microîntreprinderi afectează 1,4 milioane de români și va distruge economia

DISTRIBUIȚI

Creşterea taxelor pentru PFA-uri şi microîntreprinderi va distruge cea mai dinamică parte a economiei româneşti şi va afecta milioane de angajaţi.

Patriotismul economic este doar o lozincă ipocrită, în condiţiile în care distrugi cea mai importantă parte a economiei româneşti şi cea care este constituită 100% cu banii şi munca românilor.

„PSD şi PNL au găsit duşmanul poporului: omul care munceşte, fie că are o firmă mică, fie că are un PFA, fie că este angajat în IT, agricultură, construcţii. Realitatea este alta: IMM-urile generează 2,5 milioane de locuri de muncă, iar în microîntreprinderi lucrează peste 1,4 milioane de români. Pe scurt, 1,4 de milioane de oameni vor avea mai multe dări, fără a primi ceva suplimentar de la stat şi fără a încasa mai mult. Ei vor trebui să strângă cureaua pentru a putea plăti sinecurile şi specialii de la stat, angajaţi şi pensionari. Pentru a face faţă dărilor mai mari către stat, adică pentru a plăti petrecerea domnului Ciolacu, microîntreprinderile vor da oameni afară şi vor creşte preţurile, acolo unde se poate. Adică, inflaţie şi şomaj”, explică senatoarea Anca Dragu, fost ministru de Finanţe.

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, atrage atenţia că regimul fiscal al microîntreprinderilor e în prezent simplu, nebirocratic şi clar – plăteşti pe cât încasezi, fără bătaie de cap cu cheltuieli deductibile şi alte calcule – iar modificarea lui se deschide larg poarta corupţiei, a evaziunii fiscale şi a muncii la negru.

„PSD şi PNL sunt partide bugetofage construite pe ideea de a lua cât mai mult din banii contribuabililor, fie prin angajarea de zeci de mii de oameni la stat, fie prin contracte cu statul, fie – pur şi simplu – prin privilegii la care nu vor să renunţe”, afirmă Claudiu Năsui.

USR consideră că reducerea deficitului bugetar se poate face prin reducerea cheltuielilor publice sau creşterea veniturilor printr-o colectare mai bună, măsuri la care Guvernul Ciolacu refuză să se gândească măcar, punând întreaga povară pe cei ce deja plătesc dări către stat şi care vor plăti şi mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.