Home Actualitate Cristian Ghinea s-a făcut din nou de râs: Comisia Europeană nu întrevede...

Cristian Ghinea s-a făcut din nou de râs: Comisia Europeană nu întrevede conflictul de interese pe care l-a reclamat cel supranumit „ministrul zero”

DISTRIBUIŢI

PNL îi răspunde fostului ministru al Fondurilor Europene din Guvernul Cioloş, Cristian Ghinea, după ce europarlamentarul USR l-a acuzat pe actualul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, că s-ar afla în conflict de interese, după ce și-a „înghețat” postul de la o instituție guvernamentală pe perioada în care e ministru. „Comisia Europeană a fost chestionată despre acest subiect. Instituția a răspuns “expressis verbis” la adresa Nr. 617/25.02.2020, faptul că nu întrevede existența vreunui conflict de interese în privința domnului ministru Marcel Boloș”, afirmă Daniel Buda, europarlamentar PNL.

„Referitor la acuzele domnului europarlamentar Cristian Ghinea față de Ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, precizez faptul că acestea nu doar că sunt nefondate dar sunt și profund imorale și incorecte. Dincolo de respectul pe care îl port oricărui ales al poporului nu pot să constat, domnule Ghinea, reaua dumneavoastră credință în abordarea acestui subiect pe care, în calitate de europarlamentar, l-ați fi putut rezolva pe calea unei simple întrebări adresate Comisiei Europene, în baza procedurilor parlamentare de care dispuneți. Pornit în goana după voturi și senzațional, ați uzitat spațiul public, improșcând cu noroi în ministrul care, în 4 luni de mandat, a reușit ceea ce dumneavostră din păcate nu ați reușit la Ministerul Fondurilor Europene. Domnul Boloș, în 4 luni de mandat, a reușit să creioneze mecanismele prin care, cu ajutorul fondurilor europene, să creeze premisele de conectare la gaz a peste 200.000 gospodării și să deblocheze alte proceduri menite să simplifice accesearea fondurilor, aspecte care, din păcate, au fost irelevante în mandatul dumneavoastră.

Deși, așa cum spuneam, puteați verifica la Comisia Europeană lipsa unui conflict de interese, ați preferat să spuneți neadevăruri.

Spre știința dumneavoastră și a opiniei publice, Comisia Europeană a fost chestionată despre acest subiect. Instituția a răspuns “expressis verbis” la adresa Nr. 617/25.02.2020, faptul că nu întrevede existența vreunui conflict de interese în privința domnului ministru Marcel Boloș în condițiile în care, demararea înființării acestei Autorități de Management s-a realizat cu mult timp înainte ca domnia să fie numit ministru. Cred că, în calitate de europarlamentar, ar trebui să vă concentrați pe mecanismele și procedurile pe care le avem la îndemână, atât eu cât și dumneavoastră, să venim în spațiul public cu informații corecte și să ne batem ca interesele României la Bruxelles să fie reprezentate. Îmi displace profund că am fost nevoit să intervin pe acest subiect, însă opinia publică are dreptul să fie corect informată”, precizează Daniel Buda într-un comunicat de presă.

Cristian Ghinea a fost ministru al Fondurilor Europene timp în care și-a câștigat porecla de „ministrul ZERO fonduri europene”. Vezi AICI.

Site-ul România Curată a dezvăluit cum Ghinea a dat-o în judecată pe Alina Mungiu, profesoara care l-a promovat, susținut și angajat. Vezi AICI

1 COMENTARIU

  1. Individul ăsta e o rușine pentru USR! Cât a fost ministrul fondurilor n a făcut nimic altceva decât scandal! In viața am observat că incompetenții ajunși în funcții fac zgomot că sa – și acopere incompetenta! Din cauza lui și a celor că el, in 2016 lumea nu s a mai dus la vot și a câștigat PSD ul cu scor istoric! Din orice guvern ar face parte ar fi o catastrofa!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.