Home Actualitate CSM a avizat arestarea preventivă a Alinei Bica pentru mita de 5000...

CSM a avizat arestarea preventivă a Alinei Bica pentru mita de 5000 mp pe malul lacul Snagov

DISTRIBUIŢI

Astăzi CSM a repus pe rol la solicitarea DNA cererea de arestarea prevntivă a Alinei Bica și a aprobat-o. În urma elementelor noi, respectiv luarea de mită: 5000 mp pe marginea lacului Snagov DNA a făcut o nouă cerere de arestare preventivă.

Nici DNA, nici DIICOT nu înseamnă un om, sunt două instituţii separate. Faptul că un om din DIICOT a făcut aceste lucruri nu înseamnă că toţi sunt la fel. Alina Bica este suspectată de săvârşirea unor acţiuni de corupţie, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, vom formula însă cerere de arestare preventivă în cursul acestei zile”, a declarat Kovesi, la iesirea din sediul CSM.

Potrivit acesteia, în acest dosar s-au extins cercetările şi pentru alte trei persoane. „Sunt atât fapte noi cât şi persoane noi, mare parte din probatoriu se bazează pe înscrisuri. Probele noi au vizat declaraţii care au fost făcute la audierile de ieri. Pot să precizez că faptele pentru care Alina Bica e suspectată nu au nicio legătură cu atribuţiile sale în calitate de procuror şef al DIICOT ci în calitate de secretar de stat în Ministerul Justiţiei”, a subliniat procurorul şef al DNA.

Kovesi a precizat că a avut o colaborare în limitele legii cu procurorii DIICOT şi că le apreciază activitatea. „Apreciez foarte mult tot ceea ce fac procurorii din DIICOT, care nu trebuie culpabilizaţi în niciun fel în aceste momente. Nu e niciun conflict personal, vreau să subliniez acest lucru”, a declarat aceasta.

Legat de fotografiile în care procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, a apărut alături de Elena Udrea, Kovesi a precizat că DNA nu are atribuţii în demararea unei anchete. „Pentru acel eveniment, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, sunt elemente care ţin de CSM, noi nu investigăm astfel de fapte”, a conchis procurorul şef al DNA.

„Nimeni nu e mai presus de lege.” „Nici Elena Udrea?” ”Nimeni. Nici măcar eu”, a comentat preşedintele Traian Băsescu legat de cazul Alinei Bica.

Începând de aseară, fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, care ar fi fost anchetat abuziv de procurorii DIICOT, a comentat de mai multe ori pe pagina sa de Facebook, cazul Alinei Bica, şefa DIICOT, reţinută de DNA pentru abuz în serviciu.

În prima postare, acesta a scris simplu: „La puşcărie!!!!!”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.