Acasă Actualitate CSM: Bica a încălcat normele deontologice plecând la Paris cu Udrea

CSM: Bica a încălcat normele deontologice plecând la Paris cu Udrea

DISTRIBUIȚI

Inspecția Judiciară (IJ) a constatat că fosta șefă a DIICOT Alina Bica a încălcat normele deontologice în cazul deplasării și afișării la Paris cu președinta PMP, Elena Udrea.

„IJ a constatat că au fost încălcate de Alina Bica normele deontologice care prevăd că judecătorii și procurorii trebuie să se abțină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparțialitatea lor”, a declarat marți pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea.

Raportul IJ urmează a fi analizat miercuri de Secția de procurori a CSM.

În 31 octombrie 2014, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a face verificări în cazul procurorului-șef al DIICOT, Alina Bica, privind semnalările din presă despre deplasarea acesteia la Paris cu președinta PMP, Elena Udrea.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis CURENTUL, Consiliul a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării unor verificări atât privind cererea de apărare a reputației profesionale formulată de procurorul Alina Bica, cât și prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris în luna februarie a procurorului-șef al DIICOT.

Alina Bica, șefa DIICOT la acea dată, a precizat, într-un comunicat, că nu comentează în spațiul public „aspecte care țin de viața privată” și că a solicitat CSM să deruleze verificări cu privire la imaginile difuzate de un site și preluate în cursul zilei de mai multe televiziuni.

„Procurorul-șef al DIICOT, Alina Bica, înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul-șef al DIICOT a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii să declanșeze de îndată — prin Inspecția Judiciară a CSM — verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum și comentariile efectuate în spațiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputației profesionale”, se arăta într-un comunicat al DIICOT.

La sfârșitul lunii octombrie 2014, în presă au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea și Alina Bica, în textul care însoțea imaginile susținându-se că acestea au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.