Home Actualitate Cum se ferea de interceptări în minister Alin Țucmeanu când acorda ilegal...

Cum se ferea de interceptări în minister Alin Țucmeanu când acorda ilegal contractele

DISTRIBUIŢI

Din referatul DNA de arestare preventivă a lui Alin Țucmeanu reiese că fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății acuzat de luare de mită și complicitate la dare de mită, le cerea discreție celor implicați în acordarea ilegală a unui contract către o firmă a omului de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, potrivit informațiilor din referatul prin care procurorii anticorupție au cerut marți arestarea preventivă a celor doi. Judecătorii au admis cererea procurorilor de arestare preventivă a ambilor inculpații, decizia nefiind definitivă.

Într-o discuție din data de 8 octombrie, Alin Țucmeanu i-a dat sfaturi unui interlocutor, a cărui identitate nu a fost făcută publică, să păstreze caracterul ascuns al discuțiilor cu privire la încheierea contractului ce viza achiziția de aparatură medicală și în niciun caz să nu vorbească în birou despre acest subiect: „În birou, nu (…) Nu! Nu vorbim! (…) Da, ia-l și vorbește cu el. Am înțeles și îi spui tu… îi spui tu… Îi spui tu exact ce are de făcut, nu te combini nici cu (….), nici cu nimeni. Îs problemele tale”.

Potrivit procurorilor DNA, din aceste sfaturi rezultă că Țucmeanu „cunoștea caracterul infracțional al demersurilor făcute de Vodislav Cristinel Spiridon, pe care îl sprijinea”.

La rândul său, într-o întâlnire din data de 14 octombrie, Vodislav i-a asigurat pe interlocutorii săi de sprijinul pe care îl avea din partea lui Alin Țucmeanu pentru ca cererea de finanțare să fie aprobată în cel mai scurt timp.

Alin Țucmeanu a fost reținut pentru luare de mită și complicitate la dare de mită (două infracțiuni), în timp ce Cristinel-Spiridon Vodislav a fost reținut pentru săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Țucmeanu este acuzat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acceptat, în perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea inculpatului Cristinel Spiridon Vodislav, pentru a aproba finanțarea unui contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească și societatea reprezentată de acesta din urmă.

De asemenea, procurorii spun că Țucmeanu l-a ajutat pe Vodislav să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract și a insistat pe lângă acestea, asigurându-le de „seriozitatea” omului de afaceri și de faptul că el își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

Potrivit DNA, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.