Home Actualitate Cum și-a nenorocit Hrebenciuc copilul: dosar penal și în Lichtenstein

Cum și-a nenorocit Hrebenciuc copilul: dosar penal și în Lichtenstein

DISTRIBUIŢI

Alintat duios Javra, Viorel Hrebenciuc a fost pentru mulți ani unul din cei mai puternici oameni din România. Fără ca juniorul, Andrei să se fi remarcat în școală sau în liceu la olimpiade naționale sau internaționale, la numai 29 de ani acesta devenea Doctor în economie și Lector universitar la ASE, evident cu propteaua tati. Acum nu numai tati că a căzut în prăpastie dar l-a tras după el și chiar l-a împins sub pământ și pe singurul său fiu care este cercetat penal și în Lichtenstein, urmând ca el să fie audiat în cadrul unei comisii rogatorii.

Informația s-a aflat, miercuri, în cadrul procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție în care Andrei și Viorel Hrebenciuc sunt judecați în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Autoritățile din Lichtenstein au formulat o cerere de comisie rogatorie, pentru a primi informații de la autoritățile din România în legătură cu un dosar penal pe care l-au deschis pe numele lui Andrei Hrebenciuc.

Cererea de comisie rogatorie a fost adresată Curții Supreme, însă această instanță a decis că nu are competența în acest caz, astfel încât solicitarea a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„Suntem surprinși de această cerere. Andrei Hrebenciuc nu știe să fie cercetat în Lichtenstein”, a declarat în sala de judecată avocatul lui Andrei Hrebenciuc.

Tot miercuri, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri a fost citit rechizitoriul întocmit de DNA, urmând ca la următorul termen, din 12 octombrie, să se înceapă judecarea pe fond a dosarului.

De asemenea, la dosar au fost depuse de către DNA mai multe CD-uri cu interceptări.

Viorel Hrebenciuc a declarat în instanță că dorește un nou termen pentru a se decide dacă va cere să fie judecat prin procedura simplificată, însă numai după ce va asculta interceptările respective.

Și Andrei Hrebenciuc a spus că se gândește dacă va cere judecarea prin procedura simplificată.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor.
Andrei Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat,complicitate la trafic de influență, spălare de bani.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.