Acasă Actualitate Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-ul Sectorului 3

Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-ul Sectorului 3

DISTRIBUIȚI
Primarul General al Municipiului București a anunțat astăzi că după PUZ-ul Sectorului 6 și cel al Sectorului 3 a fost anulat definitiv.
„Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3. În acest moment, PUZ Sector 3 și PUZ Sector 6 sunt anulate definitiv, PUZ Sector 5 este anulat în prima instanță, iar PUZ Sector 2 și PUZ Sector 4 sunt contestate în instanță (administrația precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1).
În martie 2019 am formulat plângere la DNA față de adoptarea PUZ Sector 3. În februarie 2021, la propunerea mea, Consiliul General a suspendat pentru un an executarea PUZ-urilor de sector. În iunie 2021 am finalizat analiza de legalitate și de oportunitate a PUZ-urilor de sector, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții constatarea nelegalitățiii și Prefectului Municipiului București, atacarea în instanță. Aștept în continuare ca Inspectoratul de Stat în Construcții să finalizeze verificarea legalității.
Ani de zile, urbanismul din București a neglijat interesul public și legea. Consecințele au fost dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potențialului turistic al orașului, insecuritatea juridică și investițională (cumperi o casă și nu ești sigur că nu te trezești cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieței de profesioniști (este preferat arhitectul care obține un etaj în plus) și multe altele.
Bucureștiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privați, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureștiului și a unui dialog legitim între administrație și investitori.
Găsiți aici analizele de legalitate și oportunitate
a anunțat Nicușor Dan.
Și consiliera CGMB Ana Ciceală a comentat situația: „PUZ Sector 3 ANULAT DEFINITIV de instanță. Felicitări avocatului Tudor Valentin! Este binevenită și importantă această victorie. Nu mai puțin de 63 de parcele verzi și peste 200 de hectare de spații verzi sunt salvate de la construire.

Robert Negoiță a făcut recurs la soluția de anulare a PUZ-ului dată de Tribunalul București și a pierdut. Primarul general și Consiliul General au retras recursul iar Consiliul General chiar a suspendat această hotărâre nelegală în martie anul acesta, pentru un singur an, însă.”, a explicat Ciceală.

1 COMENTARIU

  1. Nasol pentru mafia din PNL asa cum a afirmat public doamna Clotilde Armand, va dati seama ce avocati din PNL din Parlament sunt acum afectati financiar de aceste masuri luate de un primar general al Capitalei de la USR !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.