Acasă Actualitate Curtea de Justiție a UE: Taxa auto instituită în ianuarie 2012 contravine...

Curtea de Justiție a UE: Taxa auto instituită în ianuarie 2012 contravine Tratatului de Funcționare al Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcționare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiție a UE, la întrebările preliminare a două instanțe românești.
Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 și C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară formulate de Tribunalul Sibiu și de Curtea de Apel București.
Ea este obligatorie și se aplică tuturor litigiilor aflate pe fond.
În Cauza C-97/13, Silvia Georgiana Câmpean a înmatriculat în România un autovehicul de ocazie cumpărat în Germania. Vehiculul, fabricat în 1999, respectă norma de poluare Euro 3.

Câmpean a plătit, la 18 ianuarie 2012, o taxă de poluare în valoare de 2.737 de lei, potrivit Legii 9/2012. La 21 ianuarie, femeia a introdus o acțiune la Tribunalul Sibiu, solicitând restituirea sumei, pe motiv că ea contravine dreptului Uniunii.
Instanța din Sibiu a decis să suspende cauza și să întrebe CJUE dacă Legea 9/2012 contravine Articolului 110 din Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene (TFUE).
În cauza C-214/13, George Ciocoiu a dat în judecată Administrația Finanțelor Publice a Municipiului Teleorman pe motiv că taxa pe poluare plătită pentru un autoturism din Germania este contrară dreptului comunitar. La 6 septembrie 2012, Tribunalul Teleorman a admis acțiunea, iar Administrația Finanțelor Publice a făcut apel împotriva hotărârii la Curtea de Apel București, care a decis suspendarea cauzei și consultarea CJUE.
Prin urmare, CJUE a stabilit că "Articolul 110 TFUE trebuie interpretat în sensul că se opune unui regim de impozitare precum cel instituit, apoi circumscris de reglementarea națională în discuție în litigiile principale, prin care un stat membru aplică autovehiculelor o taxă de poluare care este astfel stabilită încât descurajează punerea în circulație, în acest stat membru, a unor vehicule de ocazie cumpărate din alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeași vechime și aceeași uzură de pe piața națională".
Decizia Marii Curții a CJUE respectă practic jurisprudența sa în materie. Astfel, instanța europeană a decis în cauza C-402/09 (Ioan Tatu împotriva statului român) că Articolul 110 TFUE "interzice fiecărui stat membru să aplice produselor celorlalte state membre impozite interne mai mari decât cele care se aplică produselor naționale similare".
Ioan Tatu a dat în judecată statul român la Tribunalul din Sibiu, după ce a trebuit să o achite cu ocazia înmatriculării unui autovehicul provenit dintr  un alt stat membru.
O decizie similară a fost dată și în cauza C-263/10 (Iulian Nisipeanu împotriva Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj).
Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă de Guvern în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcție de datele tehnice ale fiecărei mașini în parte. În ianuarie 2012 a intrat în vigoare o nouă taxă auto, înlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop să facă taxa pe poluare conformă cu Articolul 110 din TFUE.
CJUE a decis însă că guvernul român a menținut în vigoare o reglementare națională pe care Curtea o declarase deja incompatibilă cu articolul 110 în Hotărârea Tatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.