Acasă Actualitate Curtea Supremă a motivat condamnarea Fenechiu: Licitații trucate și transformatoare vechi vândute...

Curtea Supremă a motivat condamnarea Fenechiu: Licitații trucate și transformatoare vechi vândute ca noi. Vezi textul motivării!

DISTRIBUIȚI

Cele 46 de contracte încheiate de firmele lui Relu Fenechiu cu Electrica Moldova nu au respectat cerințele legale, iar unele chiar au fost trucate prin metoda "mâinii moarte", transformatoarele erau vechi de 10-30 de ani și au fost vândute ca noi, iar inculpații nu au dat dovadă de "căință" pentru faptele comise.
Completul de trei judecători de la Curtea Supremă — format din Francisca Vasile, Iulian Dragomir și Mirela-Sorina Popescu — a publicat luni motivarea condamnărilor date în dosarul "Transformatorul", în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a primit cinci ani de închisoare cu executare.
Ca o noutate, motivarea cuprinde și fotografii care surprind instalații ruginite, vândute către Electrica și care în acte apar ca fiind noi.
"(…) pentru niciuna din cele 46 de acte materiale ce reprezintă tranzacții comerciale realizate între SISEE Electrica Moldova și firmele din grupul Fene, SC La Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Tehnorom SRL și SC Euro Plus SRL nu s-a putut reține atribuirea în condițiile legii a contractelor de achiziție publică, fiind fie ignorate cu desăvârșire dispozițiile legale, fie eludându-se complet anumite etape, ori încercându-se crearea unei aparențe a parcurgerii etapelor procedurii achiziției publice", se arată în motivare.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.