Acasă Actualitate Cutremur de 4,8 grade in Moldova Noua

Cutremur de 4,8 grade in Moldova Noua

DISTRIBUIȚI

– Seismul a provocat ranirea usoara a cinci persoane si a afectat mai multe cladiri.

– O comisie de la Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei s-a deplasat, deja, in Moldova Noua, in vederea evaluarii pagubelor si a masurilor care trebuie luate in sprijinul familiilor afectate de seism


Un cutremur produs in noaptea de vineri spre sambata, in apropierea orasului Moldova Noua, situat la Dunare, a provocat ranirea usoara a cinci persoane. Seismul, cu magnitudinea 4,8 grade pe scara Richter si 6,5 pe scara Mercalli, s-a produs la ora 23.42, avand epicentrul la 10 kilometri sub Dunare, in sectorul dintre Moldova Noua si localitatea Pescari.

In urma seismului, geamurile mai multor cladiri s-au spart, cateva cosuri de fum au cazut, iar peretii mai multor case au fisuri si tencuiala cazuta.

Un cutremur de intensitate mai mica a avut loc joi dimineata, la ora 3.26, in aceeasi zona, acesta provocand doar panica in randul locuitorilor orasului Moldova Noua. Si acest seism s-a produs la o adancime de 10 kilometri, avand o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter si o intensitate in zona epicentrala de 4 grade pe scara Mercalli.

Comisia pentru dezastre a judetului Caras Severin a demarat, sambata, evaluarea pagubelor, urmand ca in cel mai scurt timp sa decida masurile ce se impun. De asemenea, o comisie numita prin ordin al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Miron Mitrea, s-a deplasat, sambata, in localitatea Moldova Noua, in vederea evaluarii pagubelor si a masurilor care trebuie luate in sprijinul familiilor afectate de seism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.