Acasă Actualitate Dai un ban, dar stai în față: Primăria Râmnicu Vâlcea a cheltuit...

Dai un ban, dar stai în față: Primăria Râmnicu Vâlcea a cheltuit peste 73.000 de euro pentru o toaletă publică dintr-un parc

DISTRIBUIȚI

 

Autoritățile din Râmnicu Vâlcea au alocat peste 73.00 de euro pentru construirea unei toalete publice în parcul din centrul orașului, o investiție inițiată de fostul primar Emilian Frâncu, condamnat pentru corupție, dar aprobată de majoritatea consilierilor locali ai orașului. Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat, în ședința ordinară de la sfârșitul lunii mai, construirea unei toalete al cărei preț depășește 73.000 de euro, aceasta urmând să fie amplasată în parcul „Mircea cel Bătrân” din centrul municipiului, transmite corespondentul Mediafax. Hotărârea numărul 110 a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, prin care se aprobă Studiul de fezabilitate „amenajare toaletă publică în parcul Mircea cel Bătrân”, prevede aprobarea devizului general în valoare de 332.577 lei cu TVA, respectiv 73.304 de euro pentru construirea unei toalete publice în parcul din centrul orașului. Această hotărâre a fost aprobată în unanimitate de 13 dintre cei 23 de consilieri locali prezenți la ședință, respectiv de aleșii locali ai PSD, UNPR și PPDD. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că această investiție a fost inițiată în luna decembrie a anului trecut, iar între timp a fost realizat studiul de fezabilitate care prevede costurile construcției. Toaleta publică la fi construită, conform proiectului, pe două niveluri, unul suprateran, destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități şi unul subteran, destinat persoanelor care nu au probleme de accesibilitate. Instalațiile sanitare folosite vor fi, conform studiului de fezabilitate, din categoria celor „antivandalism”, a mai spus Daniel Ionescu.

La rândul său, primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gigi Matei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că autoritățile locale sunt obligate să realizeze investiția întrucât a fost făcut studiul de fezabilitate. „S-a plătit proiectarea, 260 de milioane (lei vechi – n.r.) și eu sunt obligat să pun în practică, pentru că legea spune că în momentul în care se fac cheltuieli de consultanță, de proiectare pentru un obiectiv, el trebuie realizat, pentru că altfel atrage răspunderea penală”, a spus Gigi Matei. Potrivit primarului interimar Gigi Matei, fostul primar Emilian Frâncu, care în prezent se află în detenție, având o condamnare definitivă pentru corupție, este cel care a semnat contractul pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate. Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea a mai spus că pentru construirea toaletei publice se va lansa pe SEAP licitația publică, iar „prețul va scădea considerabil”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.