Acasă Actualitate Dăncilă a dat semnalul public anti-Dragnea! Președintele PSD e în corzi

Dăncilă a dat semnalul public anti-Dragnea! Președintele PSD e în corzi

DISTRIBUIȚI

Pe un ton foarte dur, marți, Liviu Dragnea a răspuns la întrebarea care sunt relaţiile PSD cu premierul, în condiţiile în care partidul deja şi-a dărâmat două guverne în ultimii doi ani: „Analizăm după alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru oricine care ajunge întâmplător şi temporar într-un guvern. Să nu uite pentru ce a fost pus acolo, a fost pus acolo să implementeze un program de guvernare susţinut covârşitor de către români. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte acolo şi nu consideră că ajungând într-un post de ministru a doua zi i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”, a răspuns Dragnea într-un interviu pentru ziarul Adevărul.
În replică, astăzi, premierul Viorica Dăncilă a anunţat la Bacău, că va merge duminică la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, ceea ce arată că nu va da ordonanță de urgență pe codurile penale așa cum a promis Dragnea acum două săptămâni. Dragnea e în așteptarea sentinței definitive în dosarul de corupție privind fondurile de la Protecția Copilului Teleorman, anunțate pentru 27 mai. Dacă judecătorii vor menține sentința de la fond, Dragnea va fi încarcerat pe loc pentru 3 ani și jumătate.

Aflată într-o vizită în municipiul Bacău, Dăncilă a afirmat că va participa la referendum pe motiv că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.

„Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a afirmat Dăncilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.