Acasă Actualitate Dăncilă nu a putut învăța acordul adjectivului pronominal de întărire în zece...

Dăncilă nu a putut învăța acordul adjectivului pronominal de întărire în zece zile

DISTRIBUIȚI

E clar că zece zile nu i-au fost suficiente Vioricăi Dăncilă să învețe acordul adjectivului pronominal de întărire care se realizează în persoană, gen, număr şi caz cu substantivul sau pronumele pe care îl determină.

La singular acordul în gen şi număr se face prin pronumele „însu” pentru masculin și „însă” pentru feminin, la plural prin „înși” la masculin și „înse” la feminin.

Acordul în persoană şi număr se face prin pronumele personal sau reflexiv care intră în componenţa adjectivului pronominal de întărire (-mi, -ţi, -şi, -ne, -vă, -le): eu însumi, eu însămi, tu însuţi, el însuşi etc.

”Eu însumi am fost 9 ani europarlamentar”, a spus feminina Dăncilă în loc de eu însămi în cadrul unei declarații de presă susținute la Nucet, județul Dâmbovița.

Săptămâna trecută, pe 23 aprilie, premierul a greșit același adjectiv pronominal de întărire, când a spus ”tu însuși” în loc de tu însuți.

“A fi educator, învățător sau profesor înseamnă ca tu însuși să înveți zi de zi și să ții pasul cu noi metode de predare, mai atractive și mai apropiate de copii și de tineri. Proiectul ‘Creatori de educație’ este conceput și realizat ca o platformă modernă online, prin intermediul căreia dascălii pot face schimburi de bune-practici“, a spus Dăncilă la conferința de lansare a proiectului educațional “Creatori de educație”, împreună cu ministrul Educației Ecaterina Andronescu și în fața unei audiențe formate din profesori, elevi, părinți și experți în educație (detalii aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.