Acasă Actualitate Dascălii mai multor unități de învățământ au primit doar 88 la sută...

Dascălii mai multor unități de învățământ au primit doar 88 la sută din salariu

DISTRIBUIȚI

Din cauza constrângerilor bugetare, Consiliile de Administrație au avut de ales: fie plătesc doar 88 la sută din salariu, fie plătesc integral salariile, dar virează mai puțin în zona de contribuție la partea de asigurări sociale. Cei care au plătit doar 88 la sută au promis că diferența urmează să fie virată până în data de 25 ale lunii.

În plus, afectați sunt și pensionarii, cărora pentru a treia luna consecutivă le întârzie pensiile! Mai mult, în învățământ inspectorii școlari generali au reluat valul de presiuni asupra directorilor de școli. Pentru reducerea costurilor, în zona educațională sunt tăiate plățile cu ora, iar cuvântul de ordine este ‘tăiați tot, dacă vreți salarii!’. În numeroase școli, profesorilor li se spune verde în față că nu există bani suficienți pentru plata integrală a salariilor. O altă veste ‘bună’ dată profesorilor este că, prin impozitarea vaucherelor de vacanță, fiecărui dascăl i se reține ca impozit circa 800 de lei.

Așadar, haosul salarizării începe să producă efecte și în învățământ, după sănătate. Se vorbește tot mai apăsat de lipsa banilor pentru salariile mărite și pentru care nu există fondurile necesare pentru a fi plătite, susține deputatul PNL, Florin Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.