Acasă Actualitate -Dati-ne ingerasul inapoi-

-Dati-ne ingerasul inapoi-

DISTRIBUIȚI

-Dati-ne ingerasul inapoi!-si -Epifanie Norocel este dracul gol-, asta se putea citi pe pancartele purtate, ieri, de enoriasii din comuna Goidesti, adunati in fata Catedralei Patriarhale din Bucuresti, pentru a cere repunerea in functie a preotului lor.

Peste 100 de enoriasi din Goidesti, in frunte cu primarul localitatii, au protestat fata de caterisirea preotului lor de catre Consistoriul Episcopiei Buzaului. Decizia de caterisire a preotului Sebastian a fost luata de instanta de judecata a Episcopiei si pusa in aplicare de catre episcopul locului, Prea Sfintitul Epifanie, dupa ce preotul si-a depus, in doua randuri, demisia din preotie, fara a-si motiva insa hotararea, sustin surse din interiorul Patriarhiei Romane, care au adaugat ca la secretariatul acestui inalt for bisericesc exista copii ale celor doua documente. -PS Epifanie nu a luat o decizie arbitrara, ci doar a aplicat canoanele Bisericii Ortodoxe Romane. Oricum, este un nonsens sa-ti dai demisia din functia de preot-, sustin aceleasi surse. Enoriasii sustin insa ca preotul Sebastian ar fi fost obligat sa renunte la parohie din cauza ca nu a avut bani -sa plateasca spaga pe care o dau preotii din zona respectiva pentru ocuparea posturilor- si pentru ca a fost hartuit si amenintat de rudele preotului nou adus de Episcopul Buzaului, Epifanie Norocel.

Pentru a impiedica intrarea credinciosilor buzoieni in Patriarhia Romana si producerea unor eventuale incidente, un pluton de jandarmi a facut un cordon de protectie in jurul acesteia. Prea Sfintitul Vincentiu Ploiesteanu, episcop vicar patriarhal, le-a explicat contestatarilor motivul pentru care preotul Sebastian a fost caterisit si le-a promis ca situatia va fi pusa in discutia Comisiei Canonice a BOR, care se va intruni pe 4-5 iulie a.c. Dupa discutiile dintre delegatia din Goidesti si PS Vincentiu, protestatarii au mers in biserica, unde inaltul ierarh ortodox a citit o slujba de rugaciune pentru indepartarea vrajbei. PS Vincentiu a sugerat primarului comunei Goidesti sa revina, impreuna cu preotul Sebastian, la Patriarhia Romana, pentru a discuta imprejurarile si motivele care l-au determinat pe acesta sa-si inainteze demisia. Pana la clarificarea situatiei, Episcopia a numit temporar un preot din comuna invecinata, Parscov, insa enoriasii il doresc inapoi pe preotul Sebastian. Acesta nu a luat parte la manifestatia de vineri din Dealul Mitropoliei, insa spune ca ar vrea sa se intoarca in parohie, atata vreme cat enoriasii doresc acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.