Acasă Actualitate De vineri gigacaloria se scumpește în București

De vineri gigacaloria se scumpește în București

DISTRIBUIȚI

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa de consiliu de astăzi, 30 martie 2022, mărirea preţului gigacaloriei în Bucureşti, pentru persoanele racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Primarul General, Nicuşor Dan: „Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA şi va intra în vigoare pe 1 aprilie.

Consilierii generali USR, PNL şi PMP şi-au asumat această majorare impopulară şi le mulţumesc că au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susţine singură creşterea puternică a costurilor cu termoficarea. PMB va continua, însă, să subvenţioneze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca preţul plătit de bucureşteni să nu fie excesiv.

Reamintesc că preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni n-a mai fost mărit din anul 2011 şi precizez că noul preţ e comparabil cu preţurile din alte mari oraşe. De exemplu, la Timişoara se plăteşte 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanţa 450 de lei pe gigacalorie. Aceste preţuri există din ianuarie / februarie, deci locuitorii acestor oraşe au plătit sau plătesc facturi majorate şi pentru lunile de iarnă. În Capitală, creşterea preţului la gigacalorie se va simţi deocamdată mai puţin, pentru că am intrat în primăvară şi în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii.

Rog bucureştenii să înţeleagă situaţia şi îi asigur că n-am fi mărit acest preţ dacă n-am fi fost obligaţi de realităţile economice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.