Acasă Actualitate Decizia CC în cazul măsurilor de austeritate ale Guvernului, amânată pentru astăzi

Decizia CC în cazul măsurilor de austeritate ale Guvernului, amânată pentru astăzi

DISTRIBUIȚI

Judecătorii Curții Constituționale se vor pronunța astăzi în cazul celor cinci sesizări referitoare la legile austerității pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament.
Curtea Constituțională (CC) a luat în discuție ieri sesizările PSD și PNL, precum și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție privind neconstituționalitatea măsurilor de reducere a salariilor și a pensiilor, decise de Guvern.
Ședința de ieri a Curții Constituționale, în care au fost discutate cele cinci sesizări ale PSD, PNL și instanței supreme privind neconstituționalitatea măsurilor de austeritate asumate de Guvern, este prima în noua formulă, după numirile lui Mircea Ștefan Minea și a Iuliei Antoanella Motoc, susținuți de PDL, și alegerea lui Augustin Zegrean (fost senator PD) ca președinte al instanței constituționale.
Cei nouă judecători ai CC sunt Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu (ambii numiți de președintele Traian Băsescu), Ion Predescu, Aspazia Cojocaru (propuși de PSD), Valentin Zoltan Puskas (propus de UDMR), Tudorel Toader, Acsinte Gaspar, Iulia Antoanella Motoc și Mircea Ștefan Minea (toți propuși de PDL).
Președintele Traian Băsescu le-a spus, în 9 iunie, judecătorilor Curții Constituționale prezenți la ceremonia de învestitură în funcție a lui Petre Lăzăroiu că le urează succes în activitate în contextul în care, în perioada următoare, vor avea de luat „decizii importante“ legate de ieșirea României din criza economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.