Acasă Actualitate DECLIC o acuză pe Alina Gorghiu

DECLIC o acuză pe Alina Gorghiu

DISTRIBUIȚI

Comunitatea Declic a afișat, sâmbătă, la Congresul PNL, un ciolan de mari dimensiuni, inscripționat cu mesajul: „Când terminați lupta pe ciolan, desființați Secția Specială!”. Mai mult, cei 5.000 de delegați liberali prezenți la eveniment au putut auzi și scandările membrilor Declic:  „Numai la ciolan visați, secția n-o desființați! ”, „Guvernează de un an, doar cu gândul la ciolan”.

Totodată, membrii Declic au reușit să îi înmâneze unuia dintre liderii PNL și petiția semnată de peste 22.000 de cetățeni care cer desființarea Secției Speciale. Deși, cu ,,ciolanul’’ în față, și cu petiția în mână, senatoarea PNL Alina Gorghiu a continuat să arunce responsabilitatea desființării SIIJ către alte partide.

În loc să se țină de programul de guvernare, liderii Partidului Național Liberal nu mai încetează lupta pentru ciolan. Reacția de astăzi a liderilor partidului ne demonstrează că, de fapt, nu și-au dorit niciodată desființarea SIIJ”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Ciolanul adus de Comunitatea Declic a fost amplasat chiar la intrarea principală la congres, astfel că a putut fi văzut chiar și de președintele României, Klaus Iohannis, dar și de către ceilalți lideri ai PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Acțiunea Declic a avut loc în contextul în care, din cauza luptei pentru putere din PNL, liberalii par că au uitat de angajamentele asumate în programul de guvernare. Membrii Comunității Declic cer liderilor PNL desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. 

Problema desființării Secției nu este singura semnalată de activiști: ”În timp ce noi, în stradă, nu avem voie să ne strângem mai mult de 100 de persoane, PNL a avut un congres cu 5.000 de membri, în interior. Această dublă măsură în plin val 4 al pandemiei arată impostura politicienilor de la putere”, a completat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu.

Membrii Comunității Declic au întreprins o acțiune asemănătoare și la Congresul UDMR, desfășurat pe 17 septembrie, partid care s-a poziționat împotriva desființării Secției Speciale.

Fotografiile de la eveniment, atașate prezentului comunicat, pot fi utilizate în cadrul materialelor de presă.

 

Petiția semnată de peste 22.600 de cetățeni poate fi citită aici: https://facem.declic.ro/campaigns/desfiintati-sectia-speciala-anchetat-magistrati

1 COMENTARIU

  1. Foarte interesanta presiunea facuta de anumite asociatii nonguvernamentale pe anumiti lideri politici pe subiectul justitiei, incepe sa semene cu perioada in care ong-ista MONICA MACOVEI desfiinta serviciul SIPA, iar datele acelui serviciu erau sustrase in modalitati specifice crimei organizate, descrise cu subiect si predicat in cartea generalului URECHE.
    Iar daca acel general URECHE putea fi suspectat de subiectivism, ca sa vezi, mai tarziu conform celor dezvaluite de WIKILEAKS, unul dintre amicii doamnei MACOVEI ce intra in miez de noapte in arhiva SIPA, era ulterior descris ca se lauda pe la diferite ambasade cu ce aflase el din acea arhiva clasificata.
    Oare acesti ong-isti sau mai bine spus cei care ii sponsorizeaza lor nu vor proceda la fel si in realitate tinta adevarata a activitatilor lor constituind-o accesul la informatiile din documentele SIIJ, pentru a se facilita sau pregati santajul la adresa politicienilor si magistratilor romani !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.