Acasă Actualitate Decriptarea pagină cu pagină a ultimului număr Charlie Hebdo

Decriptarea pagină cu pagină a ultimului număr Charlie Hebdo

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Dan Alexe, lingvist, scriitor, traducător și cineast, face o excepțională analiză pe blogul său pagină cu pagină a ultimului număr Charlie Hebdo, decriptând inclusiv subtilitățile limbii franceze. Jurnalistul identifică și explică articolele tuturor jurnaliștilor care au fost strigați pe nume de cei doi dezaxați și apoi asasinați mișelește. Dan Alexe vorbește cincisprezece limbi străine și citește in douăzeci de limbi. A fost corespondent in Afganistan. Cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale  pentru documentarul său „Cabal in Kabul”.

„Pentru că majoritatea celor care înfierează libertatea vorbei și creionului nu au pus niciodată mâna pe un exemplar din Charlie Hebdo, iată aici, pagină cu pagină, decriptarea ultimului număr, cel pe care ziariștii îl aveau în față în momentul în care au fost asasinați de Dumnezeu, în acea zi de miercuri, ziua reuniunii editoriale: ziua in care Charlie Hebdo ajunge în chioșcuri si se decide linia editorială a numărului următor”, scrie Dan Alexe.

„În loc de empatie cu victimele de la Charlie Hebdo, mulți s-au descalificat moral, inclusiv docți comentatori de la noi, criticând morții și făcându-se complicii unei abominabile crime impotriva spiritului pe care ei pretind că il reprezintă. Intelectualitatea română s-a arătat lașă, habotnică, defetistă, lipsită de umor. Generațiile mai tinere au comentat absurd despre o libertate a presei și a spiritului pe care nu o cunosc, sugerând că ziariștii de la Charlie Hebdo trebuiau “să nu se bage”, “să tacă”, sau că “au exagerat”.” mai precizează jurnalistul.

În ultimul număr Charlie Hebdo sunt ironizați printre mulți alții  și președintele Franței și premierul Franței.

Citiți interesanta decriptare pagină cu pagină a ultimului număr Charlie Hebdo.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.