Acasă Actualitate Deputat USR, IT-ist: comitetul înființat de Dăncilă exista deja, localizarea prin AML...

Deputat USR, IT-ist: comitetul înființat de Dăncilă exista deja, localizarea prin AML se poate implementa imediat, acordul persoanei e prezumat

DISTRIBUIȚI

Cătălin Drulă este deputat USR de Timiș, IT-ist și fost olimpic la informatică. A studiat în Canada, la University of Toronto cu o bursă de merit, având și licență și master în Computer Science. Drulă a analizat declarațiile manipulatoare ale lui Arafat:

„Operațiunea “P.R. DE CRIZĂ” (sau „DE OCHII LUMII”) – declarațiile dlui. Arafat de astăzi despre implementarea AML/ESL (Advanced Mobile Location)

Să o luăm pe rând:

1. Comitetul de abia înființat de dna. Dăncilă pe care-l coordonează dl. Arafat există deja (prin OUG 34/2008, Legea sistemului 112). Singurul scop al celui nou înființat de dna. Dăncilă este de P.R. (adica pe românește, e de ochii lumii). Se face ca de obicei scoaterea în față a dlui. Arafat la crize.

2. Dl. Arafat declară că e nevoie de schimbări legislative pentru implementarea AML (Advanced Mobile Location). Sper că e doar dezinformat.

AML se poate implementa astăzi și cadrul legal, ba chiar obligația a fost creată prin Decizia Președintelui ANCOM 1170 din 18 noiembrie 2016.

Așa cum nu trebuie acordul persoanei (ci e prezumat) pentru localizarea care se face acum (prin identificarea celulei) la apelarea 112, așa nu trebuie nici pentru AML vreo lege specială în afară cadrului existent.

Dar dă mult mai bine să zici că n-ai putut implementa până acum că nu ți-a ajuns cadrul legislativ. Deși e fals.

3. Dl. Arafat spune că STS va urgenta semnarea contractului pentru mega-modernizarea sistemului 112.
Adică că nu va mai aștepta decizia CAB pentru că la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) au fost deja respinse toate contestațiile. Întrebarea e de ce n-au făcut-o până acum având în vedere ca posibilitatea aceasta exista prin OUG 45/2018 dată chiar de Dăncilă, adică semnarea contractelor fără a aștepta rezolvarea apelului.

Dar chiar dacă se semnează acel contract, implementarea va dura ani de zile. Pentru că are un scop MULT mai amplu, modernizarea întregului sistem 112.

Și așa cum am mai spus implementarea AML este, prin comparație, banală și rezolvabilă mult mai rapid.

4. Dl. Arafat recunoaște că AML se poate implementa în sistemul curent 112, fără nicio mega-modernizare.

Întrebările sunt:
– de ce nu au făcut-o din 2016 până acum cei de la STS?
– de ce ministrul Comunicațiilor, președintele Comitetului SNUAU/112, care tace mâlc zilele acestea, nu a mișcat un deget?
– de ce ANCOM nu a convocat și presat STS să facă această implementare în grupul de lucru pentru AML?”, explică deputatul Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.