Acasă Actualitate Deputatul ”Puișor” are averea sub sechestru

Deputatul ”Puișor” are averea sub sechestru

DISTRIBUIȚI

 Deputatul Florin Popescu, anchetat de procurorii DNA pentru furnizarea către electoratul din Dâmbovița a unei cantități 70 de tone de carne de pui, a aflat marți de la procurorii DNA că are casa lui și a părinților sub sechestru. Anchetatorii i-au adus la cunoștință măsura asiguratorie dispusă în dosarul cu un prejudiciu de 400.000 de lei, a spus parlamentarul la ieșirea din sediul DNA.

 

 

”La data de 25.04.2014, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combaterea infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus instituirea sechestrului și notarea ipotecară, până la concurența sumei de 485.500 lei, asupra a 2 imobile, ce aparțin inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN, situate în mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița” arată DNA într-un comunicat.

 

 

 

Florin Popescu a fost citat în dosarul în care este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetățenilor în campania electorală din iunie 2012. La ieșirea de la audieri, Florin Popescu a mai spus că urmează să dea o declarație în acest caz.

 

DNA a cerut avizul Camerei Deputaților pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Cererea a fost respinsă de către deputații din Comisia Juridică.

 

„Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, a arătat DNA în cerere.

 

 

 

„Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am mâncat nici măcar o aripă de pui de acolo. (…) Mă acuză de trafic de influență, nu că am luat mită. Sunt două chestiuni diferite. Nu mă acuză că am luat mită. (…) Cei care au dat acest denunț sunt anchetați pentru evaziune fiscală ori, dacă interveneam, probabil că nu se ajungea aici”, a spus Popescu, după votul din Comisia Juridică.

 

Direcția Națională Anticorupție anunța, pe 23 aprilie, că procurorii Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor președinte al organizației Dâmbovița a unui partid politic, în prezent deputat, pentru infracțiunea prevăzută de articolul 13 din Legea 78/2000, și anume folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

 

Potrivit ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale, pentru a nu se descoperi fapta de corupție, omul de afaceri de la care Florin Popescu ar fi cerut cele peste 70 de tone de pui a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.