Home Actualitate Dezvăluire în premieră: cum fura Voiculescu banii României via Crescent

Dezvăluire în premieră: cum fura Voiculescu banii României via Crescent

DISTRIBUIŢI

Fostul ofițer DIE, Silvian Ionescu a decis după o perioadă de 25 de ani de la ieșirea din serviciul secret, perioadă de discreție totală, să rupă tăcerea și să explice cum a furat Dan Voiculescu banii României. Acesta dezvăluie în premieră mecanismul folosit și neînțeles până acum de ziariștii care au încercat să investigheze subiectul dar neavând pregătire economică nu au reușit să-l pătrundă.
Ionescu a postat pe facebook o poveste clară despre modul de lucru. Având în vedere că Antena 3 l-a lăudat ieri toată ziua pe Silvian Ionescu că s-a decis să rupă tăcerea despre vremurile trecute, considerăm că omul e serios și că merită citat. Menționăm că laudele Antenei 3 se refereau la postarea acestuia despre Traian Băsescu:

„Da,Voiculescu a furat banii statului.
In 1986,ianuarie,proaspat numit sef de serviciu,la 35 de ani,avem drag sa ma afirm.
Discutasem anterior in Spania cu secretara de stat de la comert exterior de cererea Romaniei de a exporta ciment in Spania.Erau cote comunitare,ani de zile de cercetari si omologari,dar,a fost maleabila.
Am convenit sa facem rapid o comisie mixta la Madrid,l-am informat pe tov.Ion Stanciu,ministru adjunct,ne-am dus la Madrid,eu doldora de documentatie si nea Ionica zice :
Silvica tu stii subiectul,discuta tu cu ea.
Am pus pe masa o omologare a cimentului romanesc din Italia,destul de veche.
Stiam insa amandoi,si eu si Dna Isabella ca Spania avea nevoie de cimentul romanesc.De ce?Simplu:Spania era cel mai mare producator european de ciment,de cea mai buna calitate.Reusise sa-l omologheze in Statele Unite,in Florida,unde cererea era imensa.1986.PRETUL AMERICANILOR ERA DE 90$CIF FLORIDA!Dar avea cerere enorma si pe piata interna,pe care ar fi aruncat-o in aer la un pret peste 65$/to.
Romania exporta prin Crescent in Egipt cu 21$CIF ALEXANDRIA!
I-am cerut Dnei ministru o intrevedere intre patru ochi si am rugat-o sa ne spuna ei doua lucruri:PRETUL cu care ne lasa sa intram in Spania si daca ne accepta,ca derogare de la regulile UE cu un milion de tone!
Am fost de o obraznicie extrema:Cota Romaniei pe toata Uniunea era de 3500 de tone iar Spania era membra de cateva luni!
Peste o luna,m-a chemat la Madrid din nou si raspunsul a fost da,un milion de tone pe an la pretul maxim pe care sa-l negociem cu producatorii spanioli ca sa nu le disturbam piata.
Am obtinut 57 $ CIF TARAGONA,adica un fob Costanta de vreo 43 $!
FOBul aprobat era de vreo 13-14 pe tot ce se exportase pana atunci.
Le pun pe toate in raport,sunt mandru de mine,ma felicita toti!
Pe la spate insa,ma trezesc ca Gavrila de la Dunarea ma cheama si zice”nu se poate fara noi Silvica”!
Vitrocim bine instruit zice noi fara Crescent nu putem ca ei au COVACO (VAPORUL ASPIRATOR PENTRU TRANSVAZAREA CIMENTULUI VRAC),Anghelache zice bai da sunt si eu pe acolo(Anghelache AVS-aport valutar special)
Plecam ditamai delegatia la Barcelona,Voiculescu-Crescent,Lazar Mihai-Dunarea,Margineanu-Vitrocim si englezul de la Crescent Viena
Nu o data ci de vreo trei ori!Ne cazam la Reina Sofia,cel mai scump hotel din Barcelona.Sunt arhive,sunt martori si daca profesorul ma supara apelez si la prietenii mei din serviciile spaniole.
deci batem in cuie contractul si Crescent devine dintr-o data semnatarul,nu Vitrocim,nu Dunarea.
Din cei 30$ obtinuti peste FOBul aprobat,Crescent a luat 12$ in Cipru pe tona,pentru 400 mii/1986;cca500 miito in 1987;cca800 miito in1988 si inca vreo 500 to in1989.
Adica peste 2 mil.to ori 12$/to profit net.
La mine la serviciu se raportau doar 2$ /to aport valutar special.
Anghelache raporta vreo 5!
Invatati hoti de pe atunci,cum vreti sa fie azi!
Sunt contracte sunt oameni in viata sunt spanioli de onoare care pot confirma.Nu ma bazez pe Lazarica sa-si mai aduca aminte,dar in mintea mea e complice cu ce s-a intamplat la Crescent
Sa spuna unde sunt milioanele astea de dolari!”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.