Home Actualitate Diana Nemeș va fi extrădată în România

Diana Nemeș va fi extrădată în România

DISTRIBUIŢI

Un judecător de la un tribunal federal din Seattle a semnat luni ordinul de extrădare a Dianei Nemeș în România. Diana și Radu Nemeș sunt acuzați de evaziune fiscală în valoare de 68 de milioane de dolari, în România, prin afaceri cu motorină de contrabandă prin ”Rețeaua Blejnar”

Potrivit publicației Seattleepi, Diana Nemeș a fost de acord cu extrădarea, care nu va fi aplicată deocamdată în cazul lui Radu Nemeș întrucât nu există încă o hotărâre judecătorească, acesta contestând extrădarea.

Diana Nemeș, în vârstă de 38 de ani, însărcinată cu al treilea copil, și soțul ei dețin proprietăți în Yelm. Cei doi sunt suspectați de investigatori federali că au utilizat suma de trei milioane de dolari, în urma unor operațiuni de spălare de bani, pentru a cumpăra o locuință și că ar conduce mai multe firme-paravan la Washington. La judecarea cererii de eliberare pe cauțiune formulată de către Diana Nemeș, procurorul a explicat că un investigator al FBI a aflat că soții Nemeș ar avea la dispoziție milioane de dolari în aur, iar acesta este un motiv suficient pentru respingerea cererii de eliberare, întrucât există un risc substanțial să se sustragă autorităților.

FMI caută aurul familiei în valoare de un milion de dolari

Investigatorii au descoprit un buncăr, în cursul unor cercetări la proprietatea de peste 21 de hectare din Yelm. Anchetatorii au adus un georadar, pentru a căuta aur despre care se crede că a fost îngropat pe proprietate. Documente bancare arată totodată că Radu Nemeș a cheltuit peste un milion de dolari la un comerciant de metale prețioase cu sediul la Federal Way, cumpărând lingouri de aur. Investigatorii cred că acesta a achiziționat aur și de la vânzători de monede.

Agenți FBI care au efectuat percheziții în casă au găsit patru patru pistoale și două puști, inclusiv o pușcă de asalt de tip AR-15, potrivit declarațiilor procurorilor. Niciunul dintre cei doi soți nu are autorizație pentru deținerea de arme de foc.

 

Divizia FBI din Seattle a început să investigheze familia Nemeș, împreună cu autorități române, încă din 2012, după ce s-a descoperit că aceștia trăiau la Yelm. O anchetă condusă de FBI este în curs asupra unor presupuse operațiuni de spălare de bani de către familia Nemeș și alte persoane care ar opera în Washington, dar până în prezent ei nu au fost acuzați de comiterea vreunei infracțiuni în Statele Unite.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.