Acasă Actualitate DIICOT a pus sub sechestru averea fostului ministru Adriean Videanu

DIICOT a pus sub sechestru averea fostului ministru Adriean Videanu

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost luni la DIICOT, procurorii aducându-i la cunoștință că au pus sechestru pe bunurile acestuia, în dosarul în care este acuzat de complot și subminarea economiei naționale.
Procurorii l-au chemat luni pe Adriean Videanu la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru a-i aduce la cunoștință că i-au pus sub sechestru bunurile din declarația de avere, aspect confirmat și de fostul ministru al Economiei, care a spus că nu are conturi sau afaceri în străinătate.
Videanu a declarat, la ieșirea de la DIICOT, că este interesat să ofere toate informațiile necesare anchetei și să-i lămurească pe procurori că nu se face vinovat de acuzațiile aduse. El a precizat că urmează să vadă dacă ancheta în acest caz îi afectează în vreun fel imaginea.
Întrebat ce bunuri i-au fost puse sub sechestru, Videanu a spus că este vorba despre conturile și imobilele ce se regăsesc în declarația sa de avere.
Videanu a precizat că nu are alte conturi și bunuri în afara celor care apar în declarația de avere și că nu deține conturi sau afaceri în străinătate.
Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului și, respectiv, șefului statului declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian și, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot și subminarea economiei naționale.
Președintele Traian Băsescu a transmis, în 8 septembrie, ministrului Justiției cererea de urmărire penală pentru Adriean Videanu.
DIICOT a anunțat că în 9 septembrie a fost începută urmărirea penală în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei naționale.
Senatorii din Comisia juridică au început, în 18 septembrie, studierea materialului probatoriu trimis de Parchet în cazul lui Varujan Vosganian, acesta fiind chemat la Comisie în 1 octombrie.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.