Acasă Actualitate DIICOT sechestrează bunurile fraților Tate din alte țări

DIICOT sechestrează bunurile fraților Tate din alte țări

DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiției din România a anunțat luna trecută că din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA aparținând fraților Tate. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro).

În luna decembrie Andrew Tate anunța că deține 33 de mașini de lux din care doar 15 se aflau pe teritoriul țării noastre.

Potrivit unor surse judiciare, ANABI ar fi trimis o solicitare către autoritățile din Emiratele Arabe Unite prin care a cerut localizarea și indisponibilizarea unui autoturism Bugatti, care apare a fi în proprietatea fraților Tate, evaluat la 5,2 milioane dollari.

”În situația în care există pretenții civile din partea persoanelor vătămate ce vor fi exprimate în cadrul dosarului penal și dacă vom avea de-a face cu o hotărâre de condamnare, este pentru îndestularea acestor pretenții. Iar de pe altă parte, dacă vom avea de-a face cu pronunțarea unei soluții de condamnare pentru infracțiuni din care s-ar fi obținut venituri ilicite, ar face obiectul confiscării speciale”, a explicat ce înseamnă sechestrul asigurator Eugen Vidineac, avocatul celor doi frați.

Pentru a se stabili prejudiciul adus bugetului statului prin comiterea unei eventuale infracțiuni de evaziune fiscală și/ sau spălare de bani, trebuie efectuată o expertiză contabilă care poate dura ani, iar o decizie definitivă în acest dosar se va obține cel mai probabil în 8-10 ani. Pedeapsa în România pentru infracțiunea de evaziune fiscală poate ajunge și la 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.