Acasă Actualitate Directorul Româniafilm, judecat pentru șpăgi și spălare de bani

Directorul Româniafilm, judecat pentru șpăgi și spălare de bani

DISTRIBUIȚI

Directorul general al RADEF România Film și un angajat al instituției vor fi judecați pentru infracțiuni de corupție, alături patronul unei societăți și o altă persoană. Directorul Româniafilm, Iurașcu Marius-Cristian, este învinuit de spălare de bani și luare de mită, el fiind considerat de procurori și complice la o infracțiune de fals. Subordonatul său Tudor Apostol va fi judecat pentru fals și luare de mită, timp ce administratorul unei societăți, Cătălin-Neculai Prutică, este acuzat de luare de mită, avându-l drept complice pe Ștefan Costea.

 

Potrivit rechizitoriului, în perioada octombrie 2009 – aprilie 2010, inculpatul Prutică Cătălin Neculai a dat un autoturism, marca Audi A6 în valoare de 16.000 de euro, inculpatului Apostol Tudor și două autoturisme (un Volkswagen Touareg evaluat la suma de 15.000 de euro și un Mercedes-Benz GL450 în valoare de 35.000 de euro) inculpatului Iurașcu Marius Cristian.
În schimbul acestor bunuri, cei doi trebuiau să își îndeplinească în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu pe cale le aveau, iar prin aceasta să îi creeze inculpatului Prutică Cătălin Neculai avantaje de natură economică, în legătură cu exploatarea unor cinematografe din județul Bacău și prin atribuirea de lucrări de reparație la un cinematograf din mun. Piatra Neamț.
Pentru a-l ajuta pe inculpatul Iurașcu Marius Cristian să disimuleze proveniența autoturismului Volkswagen Touareg, remis prin intermediul lui Costea Ștefan, în condițiile în care cunoștea că a fost dat cu titlu de mită, inculpatul Prutică Cătălin-Neculai a întocmit a întocmit 2 facturi și un contract de vânzare-cumpărare prin care se atesta, în mod nereal, faptul că autoturismul a fost vândut între mai multe persoane fizice și juridice. Toate aceste documente au fost puse la dispoziția angajaților RADEF RomâniaFilm în vederea înmatriculării autoturismului în cauză.
La data de 21.10.2009, în vederea înmatriculării autoturismului marca AUDI A6, inculpatul Apostol Tudor, a contrafăcut ștampila unei societăți comerciale și a aplicat-o pe certificatul de înmatriculare, document depus ulterior, de către inculpat, la S.P.C.R.P.C.I.V. București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.