Acasă Actualitate Disperat că nu stă bine în sondaje, Radu Silaghi a călcat în...

Disperat că nu stă bine în sondaje, Radu Silaghi a călcat în picioare legea electoral

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul sectorului 4 se va alege cu un dosar penal

Conștient că sondajele de opinie îl clasează pe o poziție neeligibilă, candidatul PD-L la Primăria Sectorului 4, Radu Silaghi, a călcat în picioare legea electorală.

Astfel, sub pretextul că a primit de la CNA aprobarea de a oferi un "Drept la replică" contracandidatului său, primarul în funcție Adrian Inimăroiu, Radu Silaghi a apărut sâmbătă seara, la postul de televiziune OTV, cu doar câteva ore înainte de scrutin, ocazie cu care a vehiculat o serie de informații calomnioase la adresa candidaților altor partide. Urmarea: persoanele vizate de Radu Silaghi au anunțat că vor depune astăzi o plângere penală împotriva acestuia, precum și două plângeri la Biroul Electoral și la CNA, pentru încălcarea prevederilor legii electorale atât de către candidatul PD-L, cât și de către postul de televiziune OTV.
Ieri, după "boacăna" de la OTV, pentru a manipula electoratul, Radu Silaghi a ordonat ca afișele sale postate la mai puțin de 500 de metri de secțiile de votare, să nu fie dezlipite. Culmea este că, deși președinții secțiilor de votare trebuiau să se ocupe de respectarea legislației, în anumite zone ei au acceptat ca posterele cu candidatul PD-L să troneze chiar în fața secțiilor de votare.
Ba mai mult, în calitate de viceprimar cu atribuții în domeniul educației, Silaghi a ordonat ca angajații companiei de securitate SPG, care asigură paza unor unități de învățământ transformate în secții de votare, să intre cu afișele sale, în ziua scrutinului, în incinta respectivelor locații, sub pretextul asigurării pazei, fapt interzis de legea electorală. Culmea este că, deși la mai multe secții acest lucru a fost sesizat de mai mulți alegători, niciun polițist, jandarm, sau președinte de secție de votare nu a dorit să încheie un proces verbal cu acest gen de incidente.
Interesant este că în perioada campaniei, deși oficial intrase în concediu de odihnă, Radu Silaghi a utilizat în scop electoral mai multe autovehicule ale Poliției Comunitare sector 4 (n.r. – B 64 PLC, B 65 GGX, B 48 MKH), unele dintre acestea plimbând chiar și un procuror desemnat să coordoneze Biroul Electoral la nivelul subdiviziunii teritorial-administrative, în care candida "revoluționarul" care acum se vrea edil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.